Koncept koji guram kroz ovu akademiju svodi se kroz kružnu prehranu koja počiva na sedam krugova podijeljenih kroz sedam dekada života. Ne možete isto jesti s 22 godine i 92 godine i cilj je naučiti ljude kako se hraniti u određenim etapama života. Znam da bi svi voljeli jesti janjetinu i sa 6 i 66 godina, međutim moramo se prilagoditi našem organizmu i stanju našeg tijela kako bi nam psiha mogla izdržati
Kulinarski dvoboj Lane Klingor i Brune Šimleše (Neven LAZAREVIĆ)
Jedan od najpoznatijih hrvatskih kuhara, virtuoz kuhinje u Hrvata ali i šire Deniz Zembo otvorio je u petak navečer u sklopu svog pulskog restorana Amfitetar Kulinarski razvojni centar, svojevrsnu edukativnu platformu za sve ljubitelje hrane i zdravog života koji će odsad na jednom mjestu imati prilike naučiti kako se zdravo i pravilno hraniti.
Na svečanom otvorenju proteklog petka okupilo se dvjestotinjak uzvanika koji su se uz Zembine specijalitete, glazbu DJ-a i besplatnu ponudu pića zasigurno dobro proveli, a mnogima je otvorenje novog kulinarskog centra u srcu Pule bila uvertira za noćni izlazak.
Kulinarski dvoboj
Ovaj zaokret u Zembinoj kuhinji i promišljanju o hrani nije se dogodio slučajno jer godinama prati i promišlja kako svojim gostima ponuditi ono najkvalitetnije. Njegov koncept koji počiva isključivo na zdravoj ishrani, lokalnim i svježim namirnicama, podržali su svojim dolaskom i poznati hrvatski pisac i kolumnist Bruno Šimleša i već renomirana kuharica i bivša pjevačica ET-a Lana Klingor koji su pred brojnim posjetiteljima održali kulinarski dvoboj.
Juneći ražnjići (Neven LAZAREVIĆ)
Na otvorenju su posjetitelji definitivno mogli uživati u najboljem što Istra i Hrvatska nude iz svijeta gastronomije, a osim hrane i koktela koje je pripremao koktel majstor Marko Ristić za goste ovog nesvakidašnjeg kulinarskog showa, prezentiran je i Vizualia Light Show.
Deniz Zembo (Neven LAZAREVIĆ)
Kulinarska akademija čiji je idejni začetnik enfant terrible hrvatske gastronomije Deniz Zembo otvorena je u sklopu "Inspire Me Campa" koji je u Puli okupio brojne poduzetnike i poznate javne osobe. Zembo je naglasio da novootvoreni Kulinarski razvojni centar namijenjen svima koji žele naučiti nešto više o pravilnoj ishrani i zdravom izboru namirnica, a organizirat će se i besplatne edukacije i savjeti o jednostavnim i kvalitetnim jelima. U fokusu će biti, naveo je, učenje o takozvanoj Circle Diet-Kružnoj životnoj prehrani što će se moći pratiti i putem novo osmišljene aplikacije.
Nova podjela hrane
- Cijela filozofija počiva na podijeli hrane u nekoliko krugova među kojima su sirova hrana, sirova kuhana i procesuirana hrana žitarice, mahunarke, miješani proizvodi. Radi se o novoj podijeli hrane i sve je pomno osmišljeno kako bi se organizam osjećao lagano, kako bi imali što više energije i kako se ljudi ne bi debljali i zatupljivali lošim unosom harne. Svi koji se prijave za radionice, moći će puno toga naučiti i očekujemo da ćemo uskoro imati prve ambasadore ove nove vrste prehrane, istaknuo je Zembo.
Ivana je pripremila veganska jela (Neven LAZAREVIĆ)
OPŠIRNIJE ČITAJTE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU OD NEDJELJE