Deniz Zembo (Neven LAZAREVIĆ)
Okupit će se najveći autoriteti iz područja gastronomije i turizma poput Mate Jankovića, Ivice Matoševića, Deniza Zembe, Domagoja Trusića, Amela Hadžipašića. Program festivala odvijat će se na tri punkta, a središnji će biti festivalske drvene kućice s bogatom ponudom hrane i pića u opuštenom ambijentu prepunom zelenila
Gastro Buzz Festival, nova je manifestacija u organizaciji proslavljenog kuhara Deniza Zemba koja će se idućeg tjedna od 2. do 5. srpnja održati u oazi pulskog hotela Amfiteatar nadomak pulske Arene. Bit će to festival za sva čula - oči, uši i što je najvažnije - nepce. Na jednom mjestu okupit će se najveći autoriteti iz područja gastronomije i turizma poput Mate Jankovića, Ivice Matoševića, Deniza Zembe, Domagoja Trusića, Amela Hadžipašića i mnogih drugih. Program festivala odvijat će se na tri punkta, a središnji će biti festivalske drvene kućice s bogatom ponudom hrane i pića u opuštenom ambijentu prepunom zelenila.
Festival započinje u petak raznovrsnim kulinarskim radionicama o kavi, čokoladi, sladoleda, kruha kao i tri panela na temu turizma, ugostiteljstva i gastronomije. Osim novih trendova i uspješnih primjera prakse, poseban naglasak bit će na prilagodbi izazovnim vremenima uzrokovanim pandemijom.
Ova jedinstvena priča imat će i društveni doprinos, pošto će okupiti brojne OPG-ove koji će u ova izazovna vremena imati priliku ponuditi proizvode posjetiteljima festivala u jutarnjim satima u subotu i nedjelju od 9 do 14 sati. Na sajmu OPG-ova naći će se proizvodi poput sira, pršuta, meda, rakija, likera, vina, maslinovog ulja. Poseban dio ponude sastojati će se od eko, bio i organskih proizvoda. Također, predstavit će se različiti izlagači prirodne kozmetike, rukotvorina, posuđa…
U večernjim satima posjetitelji moći uživati u našim najboljim vinima, street foodu, koktelima, burgerima, pizzi (iz Pazina), morkim plodovim, craftu, čokoladi, sladoledu, slasticama, veganskim specijalitetima i fine dinningu…. Za dobru atmosferu pobrinut će se DJ-evi uz laganu glazbu u pozadini.
- Glavni cilj je na jednom mjestu okupiti najbolje iz gastronomije i povezati ugostiteljstvo i turizam. Želja je da to preraste u nacionalni festival za dvije tri godine. Cilj je ljudima ponuditi najbolje, da vide i okuse što sve nudi naša gastronomija, ne samo na području Istre već i šire, najavila je Anita Šimek iz Kulinarskog razvojnog centra Denisa Zemba, glavnog organizatora festivala. Festival će imati i dvije premijere - burger Denisa Zembe kao najavu njegovog street fooda. Ljubitelji slastica prvi će put moći okusiti Carubba veganski sladoleda bez aditiva.
Ulaz na festival je besplatan, a "ulaznica" na sva događanja i užitke u hrani i piću je vinska čaša koja će se kupovati na ulazu u iznosu od 40 kuna što posjetiteljima omogućuje sudjelovanje u svim dijelovima festivala (dnevni i večernji program, radionice, paneli…). Uoči festivala, kao deliciozna uvertira bit će dvije VIP večere, jedna sa šefom Mariom Mandarićem i jedna s Mate Jankovićem. Večer je otvorena za posjetitelje, prijave idu preko kulinarskog centra na broj 0915762362.