Picajolo Roni / Pizza Boškarin
Smještena na Green Gardenu, pizzeria In Forno počela je s radom prije šest godina, a prije godinu dana preuzeo ju je novi vlasnik. Za izradu pizza zaslužan je iskusan picajolo Roni, a lakoća kojom mijesi tijesto je fascinantna. In Forno je isključivo pizzeria, što znači da nema drugih jela u ponudi, no zato se može izabrati između 39 vrsta pizza. Cijene se kreću od trideset kuna nagore, a naglasak je na autorskim pizzama.
To su Bresaola, Salmone, Tartufata, Boškarin od AZRRI-ja i druge. Vlasnik smatra da se oko njihove pizzerije stvorila baš ta priča koju su i htjeli postići, ona autorska. Naravno, ima tu i standardnih pizza koje gosti vole i rado konzumiraju. Capricciosa je i ovdje na prvom mjestu kada se govori o najvećem broju narudžbi. Namirnice su svježe i pretežno iz Istre, dok se brašno isključivo dobavlja iz Caputa u Italiji, a osim njega i bresaola, odnosno goveđi but. U In Fornu kažu da žele svakoj pizzi dati nešto drugačije i posebno.
- Krušna peć svaki dan radi u punom pogonu. Gosti, koji dolaze iz raznih krajeva, oduševljeni su pizzom s boškarinom, ali i onim našim autorskim pizzama, kaže nam vlasnik Moreno Marini.
Evo i koje su još pulske pizzerije odabrali naši čitatelji: