PREDSTAVLJAMO ODABIR

ČITATELJI GLASA ISTRE IZABRALI ŠEST NAJBOLJIH PIZZERIJA U PULI: 4. IN FORNO - Autorske pizze njihov su forte

| Autor: Doria MOHOROVIĆ i Ružica KORACA
Picajolo Roni / Pizza Boškarin

Picajolo Roni / Pizza Boškarin


Smještena na Green Gardenu, pizzeria In Forno počela je s radom prije šest godina, a prije godinu dana preuzeo ju je novi vlasnik. Za izradu pizza zaslužan je iskusan picajolo Roni, a lakoća kojom mijesi tijesto je fascinantna. In Forno je isključivo pizzeria, što znači da nema drugih jela u ponudi, no zato se može izabrati između 39 vrsta pizza. Cijene se kreću od trideset kuna nagore, a naglasak je na autorskim pizzama.

To su Bresaola, Salmone, Tartufata, Boškarin od AZRRI-ja i druge. Vlasnik smatra da se oko njihove pizzerije stvorila baš ta priča koju su i htjeli postići, ona autorska. Naravno, ima tu i standardnih pizza koje gosti vole i rado konzumiraju. Capricciosa je i ovdje na prvom mjestu kada se govori o najvećem broju narudžbi. Namirnice su svježe i pretežno iz Istre, dok se brašno isključivo dobavlja iz Caputa u Italiji, a osim njega i bresaola, odnosno goveđi but. U In Fornu kažu da žele svakoj pizzi dati nešto drugačije i posebno.

- Krušna peć svaki dan radi u punom pogonu. Gosti, koji dolaze iz raznih krajeva, oduševljeni su pizzom s boškarinom, ali i onim našim autorskim pizzama, kaže nam vlasnik Moreno Marini.  

Evo i koje su još pulske pizzerije odabrali naši čitatelji:

ČITATELJI GLASA ISTRE IZABRALI ŠEST NAJBOLJIH PIZZERIJA U PULI: 6. PIZZERIA MAXIMILIAN - Postoje samo dva mjeseca, a već svi za njih znaju

ČITATELJI GLASA ISTRE IZABRALI ŠEST NAJBOLJIH PIZZERIJA U PULI: 5. BARKUN - Sve govori činjenica da su od početka korona krize rade - bolje nego prije!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter