PREDSTAVLJAMO ODABIR

ČITATELJI GLASA ISTRE IZABRALI ŠEST NAJBOLJIH PIZZERIJA U PULI: 5. BARKUN - Sve govori činjenica da su od početka korona krize rade - bolje nego prije!

| Autor: Doria MOHOROVIĆ i Ružica KORACA
Vlasnik Luka Jelenković i picajolo / Pizza Barkun (Snimio Duško Marušić Čiči)

Vlasnik Luka Jelenković i picajolo / Pizza Barkun (Snimio Duško Marušić Čiči)


U pizzama iz pizzerije Barkun gušta se već osam godina. Jedan je to od rijetkih objekata koji je tijekom situacije s koronavirusom bolje poslovao, a ne lošije, kako bi se to i očekivalo. Od velikog im je značaja u svemu tome bila dostava, pa su tako povećali i broj automobila i dostavljača, a od zime su započeli s akcijom u kojoj se uz narudžbu pizze dobije i gratis coca-cola. Sve je to utjecalo na njihovo itekako dobro poslovanje u zadnjih godinu dana.

Ovdje gosti najviše odabiru klasične pizze poput margherite i capricciose, ali često se naručuje i pizze Barkun, Brie losos, Baranja, Veruda, Roma, dok je sveukupno u ponudi 42 izbora. Od slatkih pizza u ponudi su Nutella, Šumsko voće, Karamela, Snickers. Tu je i pizza Alla Chef koju čini osam trokuta po želji picajola. Luka Jelenković, vlasnik Barkuna, ujedno i vlasnik bara Sunshine Levan, ističe kako teži k tome da zapošljavaju mlade ljude, pa su tako neki picajoli kod njega još od završetka njihove srednje škole. Napominje kako je njihov mladi picajolo Kristijan Hoca jedan od najboljih koje poznaje, a zanimljivo je da su istog zanimanja i njegov brat i otac.

- Tijesto radimo brašnom zero-zero, koristimo suhi kvasac i poseban pivski prirodni kvasac. Ne stavljamo šunku nego prosciutto cotto, stavljamo 70 posto gaude, a 30 posto edamera, a mozzarella je talijanska, kaže Jelenković. Za odabir imena Barkun kaže kako je sam došao na ideju jer je htio da zvuči domaće i da bude pamtljivo. Prostor krase veliki prozori, pa je bilo logično da se pizzerija nazove baš Barkun. Za dizajn pizzerije zaslužan je arhitekt Boris Ružić, a uskoro se planira i preuređenje prostora.

Evo i koje su još pulske pizzerije odabrali naši čitatelji:

ČITATELJI GLASA ISTRE IZABRALI ŠEST NAJBOLJIH PIZZERIJA U PULI: 6. PIZZERIA MAXIMILIAN - Postoje samo dva mjeseca, a već svi za njih znaju

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter