PREDSTAVLJAMO ODABIR

ČITATELJI GLASA ISTRE IZABRALI ŠEST NAJBOLJIH PIZZERIJA U PULI: 6. PIZZERIA MAXIMILIAN - Postoje samo dva mjeseca, a već svi za njih znaju

| Autor: Doria MOHOROVIĆ i Ružica KORACA
Picajoli u Maximilianu/Pizza Dello Chef

Picajoli u Maximilianu/Pizza Dello Chef


Pizzeria Maximilian s radom je započela tek prije dva mjeseca, a već je prilično prepoznata od Puljana, ali i stranih gostiju. Djelatnike ove pizzerije educirao je chef kuhinje Mirko Stojić. U stvaranju ovog jela koriste se isključivo talijanski proizvodi od brašna do sira i ostalih dodataka. Prava napoletanska pizza!

Tajna je u hidrataciji koja čini nekih 70 posto i tijestu koje stoji 24 sata. Zbog toga je drugačija od ostalih pizza. Najprodavanija pizza Maximiliana je Capricciosa, iako su iznimno ponosni na još dvije specijalne pizze, a to su Bianca u kojoj dominiraju sir i špinat te Pizza Dello Chef s tartufima i talijanskom kobasicom. Cijene se kreću od 40 do 70 kuna, ovisno o odabiru pizze.

- Veseli nas što se naša pizza može jesti i navečer jer ne pada teško na želudac zbog tijesta i načina pripreme. Tijesto inače obavezno odstoji 24 sata, ali još je nekoliko tajni ove napoletanske pizze koju Puležani i strani gosti jednostavno obožavaju, kazao nam je Mario, voditelj Pizzerie Maximilian, pa dodao kako je ih je sam proizvod izreklamirao, što im je veoma drago.  

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter