Picajoli u Maximilianu/Pizza Dello Chef
Pizzeria Maximilian s radom je započela tek prije dva mjeseca, a već je prilično prepoznata od Puljana, ali i stranih gostiju. Djelatnike ove pizzerije educirao je chef kuhinje Mirko Stojić. U stvaranju ovog jela koriste se isključivo talijanski proizvodi od brašna do sira i ostalih dodataka. Prava napoletanska pizza!
Tajna je u hidrataciji koja čini nekih 70 posto i tijestu koje stoji 24 sata. Zbog toga je drugačija od ostalih pizza. Najprodavanija pizza Maximiliana je Capricciosa, iako su iznimno ponosni na još dvije specijalne pizze, a to su Bianca u kojoj dominiraju sir i špinat te Pizza Dello Chef s tartufima i talijanskom kobasicom. Cijene se kreću od 40 do 70 kuna, ovisno o odabiru pizze.
- Veseli nas što se naša pizza može jesti i navečer jer ne pada teško na želudac zbog tijesta i načina pripreme. Tijesto inače obavezno odstoji 24 sata, ali još je nekoliko tajni ove napoletanske pizze koju Puležani i strani gosti jednostavno obožavaju, kazao nam je Mario, voditelj Pizzerie Maximilian, pa dodao kako je ih je sam proizvod izreklamirao, što im je veoma drago.