(Foto David Mauplié)
Svečanost "WINE Awards" koju organizira vodeći njemački gourmet časopis Der FEINSCHMECKER već je 49 godina društveni vrhunac njemačke gastronomske scene. Na ovom eventu na kojem sudjeluju chefovi i vinarije, Istra je imala priliku prvi puta predstaviti svoje gastronomske posebnosti kroz prezentaciju tartufa, ekstra djevičanskih maslinovih ulja i vina.
(Foto Volker Renner)
Više od 500 gostiju prisustvovalo je Feinschmeckerovoj gala svečanosti za koju se tražila i karta više. Sve ulaznice, čija je cijena iznosila 379 eura, rasprodane su tjednima prije samoga događanja, a gosti su zauzvrat mogli uživati u veličanstvenom kulinarskom i vinskom doživljaju.
(Foto David Mauplié)
U nastavku eventa su vrhunski chefovi, s više od 10 Michelinovih zvjezdica, na posebnim gastronomskim punktovima predstavili izvanredna jela. Direktor Turističke zajednice Istre Denis Ivošević je zajedno s Wolfgangom Neuhuberom i Stephanie Gastager iz ART Redaktionsteama, dugogodišnje agencije za odnose s javnošću Istre, uspješno predstavio Istru.
Za Istru je jelo s tartufima pripremao Johann Lafer, televizijska kulinarska zvijezda. Na gala večeri su predstavljena i vrhunska istarska vina Kozlović i Veralda i to, uz nagrađena vina, kao jedina vina te večeri. Za dodatnu gastronomsku senzaciju pobrinula su se maslinova ulja Chiavalon, koja je prezentirao Tedi Chiavalon.
Johann Lafer i Denis Ivošević (Foto Wolfgang Neuhuber)
"Za nas je ovo bila izvanredna prilika da pokažemo ekskluzivnoj publici kakvu visoku kvalitetu posjedujemo u Istri", izjavio je Denis Ivošević, direktor istarske Turističke zajednice i nadodao: "Uspjeli smo u tome da u južnoj Njemačkoj postanemo pojam i sada nam je cilj takvu prepoznatljivost ostvariti i na sjeveru Njemačke. Gala svečanost pod okriljem Der Feinschmeckera je tomu savršeno poslužila i predstavlja važan kamenčić u mozaiku naših trenutnih i budućih PR aktivnosti koje provodimo u suradnji s agencijom ART Redaktionsteam."