(Foto David Mauplié)
Svečanost "WINE Awards" koju organizira vodeći njemački gourmet časopis Der FEINSCHMECKER već je 49 godina društveni vrhunac njemačke gastronomske scene. Na ovom eventu na kojem sudjeluju chefovi i vinarije, Istra je imala priliku prvi puta predstaviti svoje gastronomske posebnosti kroz prezentaciju tartufa, ekstra djevičanskih maslinovih ulja i vina.
Više od 500 gostiju prisustvovalo je Feinschmeckerovoj gala svečanosti za koju se tražila i karta više. Sve ulaznice, čija je cijena iznosila 379 eura, rasprodane su tjednima prije samoga događanja, a gosti su zauzvrat mogli uživati u veličanstvenom kulinarskom i vinskom doživljaju.
U nastavku eventa su vrhunski chefovi, s više od 10 Michelinovih zvjezdica, na posebnim gastronomskim punktovima predstavili izvanredna jela. Direktor Turističke zajednice Istre Denis Ivošević je zajedno s Wolfgangom Neuhuberom i Stephanie Gastager iz ART Redaktionsteama, dugogodišnje agencije za odnose s javnošću Istre, uspješno predstavio Istru.
Za Istru je jelo s tartufima pripremao Johann Lafer, televizijska kulinarska zvijezda. Na gala večeri su predstavljena i vrhunska istarska vina Kozlović i Veralda i to, uz nagrađena vina, kao jedina vina te večeri. Za dodatnu gastronomsku senzaciju pobrinula su se maslinova ulja Chiavalon, koja je prezentirao Tedi Chiavalon.
"Za nas je ovo bila izvanredna prilika da pokažemo ekskluzivnoj publici kakvu visoku kvalitetu posjedujemo u Istri", izjavio je Denis Ivošević, direktor istarske Turističke zajednice i nadodao: "Uspjeli smo u tome da u južnoj Njemačkoj postanemo pojam i sada nam je cilj takvu prepoznatljivost ostvariti i na sjeveru Njemačke. Gala svečanost pod okriljem Der Feinschmeckera je tomu savršeno poslužila i predstavlja važan kamenčić u mozaiku naših trenutnih i budućih PR aktivnosti koje provodimo u suradnji s agencijom ART Redaktionsteam."