Ilustracija (Pixabay)
Jeste li se ikada zapitali je li posezanje za konzervom breskvi ili ananasa dobar izbor za vaše zdravlje?
Čujemo to cijelo vrijeme – svježe je najbolje, ali konzervirano voće može biti jednako hranjivo, piše b92.
Konzervirano voće osigurava ugljikohidrate za energiju, vlakna za probavu te vitamine i minerale koji nas održavaju zdravima.
Ono se bere na vrhuncu zrelosti i potom konzervira u roku od nekoliko sati. To pomaže osigurati da zadrže svoju vrhunsku hranjivost i okus kad god ste spremni uživati ??u njima.
Budući da su pakirane na vrhuncu svježine, možete nastaviti jesti sočne ljetne breskve tijekom cijele godine.
Studija je pokazala da visok unos ovih proizvoda može potaknuti veći optimizam, manje stresa i manje simptoma depresije. Međutim, budući da su studije u ovom pregledu koristile različite metode, usporedba njihovih rezultata nije uvijek jednostavna i potrebno je više istraživanja kako bi se razjasnio odnos.