(Foto: Pixabay)
Varivo od kiselog kupusa omiljeno je jelo u hladnijim danima kada se želimo ugrijati, uživati u toplom i sočnom obroku, ali i osnažiti imunitet za potencijalne prehlade i bolesti. Kiseli kupus bogat je vitaminom C, esencijalnim nutrijentom važnim za brojne funkcije u organizmu, kao i za imunitet.
Stanje crijevne flore i probava u izravnoj su vezi sa zdravljem i imunitetom. Zato neka bude redovito na vašem meniju, a varivo od kiselog zelja donijet će bogatstvo nutrijenata, vlakana i bjelančevina.
Za ovo varivo bit će vam potrebni sastojci koje uglavnom imamo kod kuće i rado ih jedemo. Crveno meso trebalo bi se naći rjeđe na jelovniku, no kada ga jedete, neka se na tanjuru nađe i puno povrća i vlakana. Zato vam donosimo recept zavarivo od kiselog kupusa i graha s mesom.
Luk narežite na ploške, a svinjski but na kockice.
Na zagrijano maslinovo ulje dodajte luk, a potom i meso. Pecite uz miješanje oko pet minuta.
Potom dodajte ribani kiseli kupus i mljevenu papriku.
Dodajte vode u količini koja je potrebna da prekrije sadržaj lonca. Ostavite da se kuha oko jedan sat, a tijekom kuhanja dodajte ostale začine i peršin.
Kada se kuhanje bliži kraju, dodajte grah iz konzerve i umiješajte malo tapioka škroba ili gustina.
Varivo od kiselog kupusa s mesom možete poslužiti uz šnitu domaćeg kukuruznog kruha.
Dobar tek!
Izvor: krenizdravo.dnevnik.hr