TRČANJE

UPISI U TIJEKU: Škola trčanja "Run and Fun" počinje u ožujku

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ

Treninzi će se održavati tri puta tjedno, u trajanju od sat vremena, pod stručnim vodstvom trenera na različitim lokacijama u gradu i okolici te na različitim podlogama. Termini treninga su utorkom i četvrtkom u poslijepodnevnim te nedjeljom u jutarnjim satima

Trećeg dana ožujka započinje druga Škola trčanja, u organizaciji Društva za sportsku rekreaciju "Run and Fun" iz Pule. Riječ je o školi trčanja koja će trajati šest mjeseci, a tijekom koje će se polaznici upoznati s trail, trek i cestovnim trčanjem. Škola je namijenjena odraslim osobama koje žele rekreativno trčati i dobrodošli su svi, bez obzira na spol, dob i trenutačnu tjelesnu kondiciju.

Zanimljiva predavanja

Program Škole trčanja osmišljava i vodi stručan trenerski kadar s višegodišnjim iskustvom te je prilagođen mogućnostima grupe koju vode i s kojom trče.

Osim urbanog trčanja, ova škola polaznicima daje uvid i početna znanja u sve popularnije trčanje u prirodi, takozvani trail te orijentacijsko trčanje, odnosno trek. Cilj i smisao škole nije pretrčati određenu kilometražu, već podići osobnu kondiciju u realnom i razumnom roku da bi se polaznici škole po završetku škole mogli uključili u postojeće grupe trkača u klubu. Tijekom trajanja škole biti će organizirana i predavanja sa zanimljivim predavačima i temama, primjerice o tehnikama trčanja, zdravoj (i sportskoj) prehrani, a bit će održan i tečaj orijentacijskog trčanja.

- Trkačima najdraže teme, oprema i utrke, ionako ne stanu u jedno predavanje. O njima se u "Run & Funu" neprestano raspravlja. Druženja polaznika Škole trčanja s članovima kluba kroz organizirana planinarenja i ljeti morske treninge te odlaske na utrke, samo su dodatni bonus, kažu voditelji DSR-a "Run & Fun".

Prijave do 28. veljače

Treninzi će se održavati tri puta tjedno u trajanju od sat vremena pod stručnim vodstvom trenera na različitim lokacijama u gradu i okolici te na različitim podlogama. Termini treninga su utorkom i četvrtkom u poslijepodnevnim te nedjeljom u jutarnjim satima. Lokacije i termini treninga variraju ovisno o godišnjem dobu.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem e-mail adrese [email protected]. Mjesečna članarina iznosi 200 kuna, a škola se plaća dvomjesečno i unaprijed. Prijave za Školu trčanja zatvaraju se 28. veljače.

Iz "Run & Funa" napominju da su dobrodošli i već postojeći rekreativci koji se žele učlaniti u klub bez pohađanja Škole trčanja u bilo kojem trenutku ukoliko im je trenutačna tjelesna kondicija takva da mogu istrčati pet kilometara.

Više o školi i klubu može se pronaći i na www.runandfun.org.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter