KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Sočni kolač od keksa i pudinga

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


Sastojci:

  • 500 grama petit beurre keksa
  • 1 litra mlijeka (za puding)
  • 2 dcl mlijeka (za namakanje keksa)
  • 15 dag maslaca
  • 2 pudinga od lješnjaka (ili drugi po želji)
  • 1 dcl slatkog vrhnja
  • 100 grama tamne čokolade

Priprema:

1. Puding skuhajte prema uputama na pakiranju. Kada s ohladi, mikserom u njega umiješajte maslac sobne temperature.

2. Odaberite protvan u koji ćete slagati kolač. Kekse s obje strane namačite u mlijeko i stavljajte u protvan dok ne pokrijete dno. Zatim stavite nekoliko žlica kreme i razmažite. Naizmjence stavljajte sloj keksa i kreme dok ne potrošite svu kremu, a posljednji sloj mora biti keks.

3. Kada ste složili sve slojeve, pripremite glazuru. Čokoladu natrgajte na kockice i prelijte s vrelim slatkim vrhnjem. Pustite da čokolada minutu-dvije stoji u vrelom vrhnju, a zatim promiješajte kuhačom ili špatulom dok ne dobijete glatku glazuru. Prelijte je preko kolača i kada se glazura ohladi, stavite kolač na hlađenje.

SAVJET: Ako želite još ukusniji kolač, kekse umjesto u mlijeko umačite u mješavinu crne kave i ruma.

Izvor: Zadovoljna.hr

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter