KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Ručak od 20-ak kuna - varivo koje se radi "ni od čega"

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


Sastojci:

700 g krumpira

200 g smrznutog graška

3 mrkve

2 stapke celera

2-3 češnja češnjaka

1 luk

1 povrtna kocka

1 l vode

1 žlica koncentrata rajčice

1 žlica mediteranske mješavine začina

1 žlica umaka od soje

biljno ulje za pirjanje

sol i papar po želji 

Priprema:

U većem loncu zagrijte malo ulja pa na njemu dinstati nasjeckani luk i celer. Dinstajte na srednje jakoj temperaturi oko pet minuta, dok povrće ne omekša. Dodajte nasjeckani češnjak i pirjajte sve zajedno još oko jedne minute. Umiješajte koncentrat od rajčice i dinstajte sve zajedno još jednu minutu.

Podlijte povrće vodom i dodajte povrtnu kocku. Promiješajte.

Ubacite u lonac i   krumpir i mrkvu očišćene te narezane na manje kocke. Dodajte umak od soje, sol i papar te mediteransku mješavinu začina. Kada varivo zavri, smanjite temperaturu, poklopite i lonac i pustite da se sve kuha oko 25 minuta uz povremeno miješanje. Ubacite smrznuti grašak u lonac i kuhajte sve zajedno još oko pet minuta. Poslužite toplo s kriškom kruha.

Izvor: Zadovoljna.hr

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter