Ilustracija
Sastojci:
700 g krumpira
200 g smrznutog graška
3 mrkve
2 stapke celera
2-3 češnja češnjaka
1 luk
1 povrtna kocka
1 l vode
1 žlica koncentrata rajčice
1 žlica mediteranske mješavine začina
1 žlica umaka od soje
biljno ulje za pirjanje
sol i papar po želji
Priprema:
U većem loncu zagrijte malo ulja pa na njemu dinstati nasjeckani luk i celer. Dinstajte na srednje jakoj temperaturi oko pet minuta, dok povrće ne omekša. Dodajte nasjeckani češnjak i pirjajte sve zajedno još oko jedne minute. Umiješajte koncentrat od rajčice i dinstajte sve zajedno još jednu minutu.
Podlijte povrće vodom i dodajte povrtnu kocku. Promiješajte.
Ubacite u lonac i krumpir i mrkvu očišćene te narezane na manje kocke. Dodajte umak od soje, sol i papar te mediteransku mješavinu začina. Kada varivo zavri, smanjite temperaturu, poklopite i lonac i pustite da se sve kuha oko 25 minuta uz povremeno miješanje. Ubacite smrznuti grašak u lonac i kuhajte sve zajedno još oko pet minuta. Poslužite toplo s kriškom kruha.
Izvor: Zadovoljna.hr