foto Pixabay
Sastojci:
1 žlica ulja
1 glavica luka
1 češanj češnjaka
4 poriluka
3 mrkve
300 g krumpira
1 žličica crvene paprike
1 žlica koncentrata rajčice
1 žličica soli
½ žličice timijana
½ žličice papra
1,5 l povrtnog temeljca
Priprema:
Poriluk očistite, operite i nasjeckajte na komade dužine 3 cm. Krumpire ogulite, prepolovite i nasjeckajte na tanke ploške.
Mrkvu ogulite i nasjeckajte na kolutiće debljine 0,5 cm. Luk i češnjak sitno nasjeckajte.
U veći lonac ulijte žlicu ulja i stavite na vatru da se ulje zagrije. Ubacite nasjeckan luk i pržite na laganoj vatri 5 minuta.
Dodajte češnjak i pržite još 1 minutu.
Ubacite poriluk i mrkvu te dodajte na luk. Pirjajte oko 5 minuta. Dodajte krumpir i začine te nastavite pirjati još 5 minuta.
Podlijte temeljcem, promiješajte i kuhajte 40 minuta. Probajte varivo, po potrebi dodajte još začina i poslužite.
Izvor: Index recepti