KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Ručak na koji nećete izgubiti više pola sata, a koji će s dva dodatka biti kao iz najfinijeg restorana - KREMASTI RIŽOTO S PILETINOM

| Autor: Glas Istre
Rižoto s piletinom

Rižoto s piletinom


Da biste dobili kremasti rižoto koji se topi u ustima, potrebno je koristiti odgovarajuću rižu. Najčešće se upotrebljava riža s visokim postotkom škroba poput arborija i carnarolija.

Nemojte zaboraviti niti zagrijati temeljac prije početka kuhinja jer će topla tekućina rižotu dati dubinu okusa, ali i lijepu teksturu.

Na kraju se počastite s malo maslaca i sira koji će jelo transformirati u obrok kao iz najboljih restorana, preporuča portal zadovoljna.hr.

SASTOJCI:

250 g otkoštenog pilećeg zabatka

200 g riže za rižoto

100 ml suhog bijelog vina

30 g parmezana

2-3 češnja češnjaka

1 l pilećeg temeljca

1 žlica maslaca

1 čajna žličica sušenog bosiljka

1 čajna žličica limunova soka

biljno ulje

sol i papar po želji

PRIPREMA:

Zagrijte pileći temeljac.

Papirnatim ručnikom odstranite višak tekućine s otkoštenog pilećeg zabatka.

Narežite piletinu na komade otprilike iste veličine, pa ih prepirjajte na nešto ulja dok ne dobiju zlatnosmeđu boju.

Izvadite piletinu iz tave, dodajte po potrebi još ulja i ubacite sirovu rižu. Lagano je tostirajte nekoliko minuta uz često miješanje.

Riži dodajte sitno nasjeckani češnjak i pirjajte sve zajedno oko pola minute.

Podlijte rižu s bijelim vinom. Pomiješajte i kuhajte koju minutu dok vino ne ispari.

Potom počnite dolijevati po 2 dl pilećeg temeljaca u tavu uz često miješanje dok riža ne popije svu tekućinu.

Dodavajte temeljac malo-pomalo dok ne potrošite svu tekućinu ili dok jelo ne postane kremasto, ali zrna riže budu al dente. Taj proces obično traje 15 do 20 minuta.

Pri kraju kuhanja vratite u tavu pečenu piletinu, umiješajte maslac i naribani parmezan te začinite solju, paprom i začinskim travama po želji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter