KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Lešo meso na salatu - jeftino, jednostavno i ukusno jelo

| Autor: Glas Istre
(Snimila Tea Tidić)

(Snimila Tea Tidić)


Ako vam je ostalo lešo mesa iz juhe, možete od njega napraviti finu salatu. Nema točno određene recepture - može se pripremiti samo s kapulom, a po želji možete dodati kukuruz šećerac iz konzerve, fažol, pomidore, salatu, tvrdo kuhano jaje… a možete ga sačuvati u frižideru i dan-dva nakon kuhanja i poslužiti kao poseban obrok.

Sastojci:

  • 500 g junetine ili teletine
  • 1 kapula
  • Sol
  • Papar
  • Maslinovo ulje
  • Ocat (jabučni ili balsamico)

Priprema:

Meso iz juhe narežite na komade veličine zalogaja i otklonite masnoću, pa ubacite u dublju posudu. Dodajte kapulu rezanu na listiće, te začinite solju i paprom, maslinovim uljem i octom i sve dobro promiješajte. Po želji dodajte još sastojaka po vašem izboru.

Pustite u frižideru da odstoji barem sat vremena prije serviranja.

Ova salata može biti lagani obrok, ili kao prilog.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter