foto: iStock
Za tortu:
Glazura:
Priprema:
Napravite kolač: Zagrijte pećnicu na 280 stupnjeva. Premažite tri 8-inčne okrugle posude za torte sprejom za kuhanje koji se ne lijepi i obložite papirom za pečenje; kaput pergament. Umutite brašno, šećer, prašak za pecivo i sol u posudi. Lagano umutite bjelanjke i 1/2 šalice kokosovog mlijeka dok ne postanu pjenasto u drugoj posudi.
Istucite maslac električnom miješalicom na srednjoj brzini dok ne postane glatko, 1 do 2 minute. Postepeno tucite u preostaloj 1 šalici kokosovog mlijeka pomalo, tukući dok ne postane lagano i pahuljasto, 2 do 3 minute. Smanjite mikser na nisko i dodajte smjesu brašna i smjesu od bjelanjaka u tri dodavanja, počevši i završavajući smjesom brašna, samo dok se ne uklopi.
Tijesto premjestite u pripremljene posude, ravnomjerno podijelite (oko 2 šalice u svakoj). Pecite dok čačkalica umetnuta u središta ne izađe čista, 25 do 28 minuta. Ohladite 10 minuta.
Napravite glazuru i ukrasite: Umutite krem sir i šećer električnom miješalicom na srednjoj brzini dok ne postane glatko, 2 do 4 minute. Postupno dodajte 1 šalicu slatkog vrhnja. Tucite dok se ne stvore kruti vrhovi, 1 do 2 minute.
Stavite jedan sloj kolača na postolje ili tanjur za torte, premažite kremom, ponovite još jednom, a zatim premažite preostalim slojem.
Neposredno prije posluživanja, miješajte preostalu 1 šalicu vrhnja električnom miješalicom na srednjoj brzini dok se ne stvore kruti vrhovi, 1 do 2 minute. Vrh i bočne stranice torte obložite šlagom, a zatim prekrijte prženim kokosom.
Izvor: Novi list