KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA Kremasti kolač od kokosa koji će vam uljepšati ovaj dan

| Autor: Dijana Ljubanović
foto: iStock

foto: iStock


Za tortu:

  • Sprej za kuhanje
  • 710 g brašna za kolače
  • 130 g  granuliranog šećera
  • 4 1/2 žličice praška za pecivo
  • 1/2 žličice košer soli
  • 5 velikih bjelanjaka
  • 403  ml može biti nezaslađeno kokosovo mlijeko, podijeljeno
  • 230 g  maslac, sobne temperature

Glazura:

  • 1 pakiranje krem sira na sobnoj temperaturi
  • 32 g  šećer u prahu
  • 272 g slatkog vrhnja,  rashlađenog
  • 192 g prženi kokos u pahuljicama

Priprema:

Napravite kolač: Zagrijte pećnicu na 280 stupnjeva. Premažite tri 8-inčne okrugle posude za torte sprejom za kuhanje koji se ne lijepi i obložite papirom za pečenje; kaput pergament. Umutite brašno, šećer, prašak za pecivo i sol u posudi. Lagano umutite bjelanjke i 1/2 šalice kokosovog mlijeka dok ne postanu pjenasto u drugoj posudi.

Istucite maslac električnom miješalicom na srednjoj brzini dok ne postane glatko, 1 do 2 minute. Postepeno tucite u preostaloj 1 šalici kokosovog mlijeka pomalo, tukući dok ne postane lagano i pahuljasto, 2 do 3 minute. Smanjite mikser na nisko i dodajte smjesu brašna i smjesu od bjelanjaka u tri dodavanja, počevši i završavajući smjesom brašna, samo dok se ne uklopi.

Tijesto premjestite u pripremljene posude, ravnomjerno podijelite (oko 2 šalice u svakoj). Pecite dok čačkalica umetnuta u središta ne izađe čista, 25 do 28 minuta. Ohladite 10 minuta.

Napravite glazuru i ukrasite: Umutite krem sir i šećer električnom miješalicom na srednjoj brzini dok ne postane glatko, 2 do 4 minute. Postupno dodajte 1 šalicu slatkog vrhnja. Tucite dok se ne stvore kruti vrhovi, 1 do 2 minute.

Stavite jedan sloj kolača na postolje ili tanjur za torte, premažite kremom, ponovite još jednom, a zatim premažite preostalim slojem.

Neposredno prije posluživanja, miješajte preostalu 1 šalicu vrhnja električnom miješalicom na srednjoj brzini dok se ne stvore kruti vrhovi, 1 do 2 minute. Vrh i bočne stranice torte obložite šlagom, a zatim prekrijte prženim kokosom.

Izvor: Novi list

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter