KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Jednostavno, a ukusno GULAŠ OD TELETINE S KRUMPIROM

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


Sastojci:

500g teletine (vrat)

mala žlica senfa

mala žlica soli i slatke paprike

500 g luka

2 češnja češnjaka

korijen celera i peršina

200 g mrkve

Ulje

Malo timijana

2dl vina bijelog

Pola kilograma krumpira

Mješavina začina, voda i sjeckani peršin 

Priprema:

Meso narezati na veće kocke, dodati sol, senf, slatku papriku i dobro promiješati. Držati meso u toj marinadi što duže, najbolje preko noći.

Nasjeckati luk, češnjak i ostalo povrće i dinstati sve 10 minuta, posoliti pa dodati meso. Pirjati narednih 60 minuta uz podlijevanje vode. Kada je tekućina gotovo isparila, podliti sve posljednji put s bijelim vinom i nastaviti dinstati još minuta. U sve to dodati narezane krumpire, mješavinu začina i timijan pa uliti vode tek toliko da pokrije sve sastojke. Poklopiti i nastaviti kuhati dok krumpir nije omekšao uz miješanje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter