Ilustracija
Sastojci:
500g teletine (vrat)
mala žlica senfa
mala žlica soli i slatke paprike
500 g luka
2 češnja češnjaka
korijen celera i peršina
200 g mrkve
Ulje
Malo timijana
2dl vina bijelog
Pola kilograma krumpira
Mješavina začina, voda i sjeckani peršin
Priprema:
Meso narezati na veće kocke, dodati sol, senf, slatku papriku i dobro promiješati. Držati meso u toj marinadi što duže, najbolje preko noći.
Nasjeckati luk, češnjak i ostalo povrće i dinstati sve 10 minuta, posoliti pa dodati meso. Pirjati narednih 60 minuta uz podlijevanje vode. Kada je tekućina gotovo isparila, podliti sve posljednji put s bijelim vinom i nastaviti dinstati još minuta. U sve to dodati narezane krumpire, mješavinu začina i timijan pa uliti vode tek toliko da pokrije sve sastojke. Poklopiti i nastaviti kuhati dok krumpir nije omekšao uz miješanje.