Ilustracija
Ako tražite brzinsku blagdansku slasticu koja će okupljene oduševiti teksturom i okusom, pronašli smo recept za last-minute panettone oko kojega nema previše posla.
Sastojci
Za serviranje
Priprema
Smiksajte u posudi mlijeko i kvasac. U drugoj posudi smiksajte šećer i jaja te umiješajte otopljeni maslac, vino i ekstrakt od vanilije.
Brašno i sol stavite u posudu pa dodajte smiksano mlijeko i kvasac zajedno sa smiksanim jajom. Miksajte desetak minuta na vrlo malenoj brzini miksera.
Smjesu prekrijte i ostavite da se diže otprilike dva sata.
U međuvremenu natopite grožđice u soku od naranče. Nauljite posudu za pečenje (promjera 18 cm) i stavite papir za pečenje.
Na pobrašnjenu površinu stavite tijesto, umiješajte natopljene grožđice i kandiranu koricu te dobro umijesite u oblik lopte.
Kada sve stavite u posudu za pečenje, ostavite još 45 minuta do sat vremena dok se tijesto ne poveća.
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, a prije nego svoj panettone stavite peći, premažite mu vrh jajom te ga pospite lješnjacima.
Pecite oko sat vremena dok panettone ne poprimi zlatno-smeđu boju.
Prije nego ga poslužite, pospite ga šećerom u prahu.
Izvor: Novi list