KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Jednostavan recept za savršeni panettone

| Autor: S. M.
Ilustracija

Ilustracija


Ako tražite brzinsku blagdansku slasticu koja će okupljene oduševiti teksturom i okusom, pronašli smo recept za last-minute panettone oko kojega nema previše posla.

Sastojci

  • 150 ml toplog mlijeka
  • 2 čajne žlice suhog kvasca
  • 100 g šećera
  • 3 jaja
  • 175 g maslaca
  • 3 čajne žlice desertnog vina
  • 1 čajna žlica ekstrakta od vanilije
  • 500 g bijelog brašna
  • ½ čajne žlice soli
  • 150 g grožđica
    4 čajne žlice soka od naranče
  • 75 g kandirane korice
  • ulje

Za serviranje

  • 1 jaje (tučeno)
  • 2 čajne žlice lješnjaka
  • šećer u prahu (za prosipanje)

Priprema

Smiksajte u posudi mlijeko i kvasac. U drugoj posudi smiksajte šećer i jaja te umiješajte otopljeni maslac, vino i ekstrakt od vanilije.

Brašno i sol stavite u posudu pa dodajte smiksano mlijeko i kvasac zajedno sa smiksanim jajom. Miksajte desetak minuta na vrlo malenoj brzini miksera.

Smjesu prekrijte i ostavite da se diže otprilike dva sata.

U međuvremenu natopite grožđice u soku od naranče. Nauljite posudu za pečenje (promjera 18 cm) i stavite papir za pečenje.

Na pobrašnjenu površinu stavite tijesto, umiješajte natopljene grožđice i kandiranu koricu te dobro umijesite u oblik lopte.

Kada sve stavite u posudu za pečenje, ostavite još 45 minuta do sat vremena dok se tijesto ne poveća.

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, a prije nego svoj panettone stavite peći, premažite mu vrh jajom te ga pospite lješnjacima.

Pecite oko sat vremena dok panettone ne poprimi zlatno-smeđu boju.

Prije nego ga poslužite, pospite ga šećerom u prahu.

Izvor: Novi list

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter