FOTO/IG @gastrostoria
Za punjenje:
Za preljev:
Punjenje:
Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva. Lagano poprskajte posudu za pečenje sprejom za kuhanje. U veliku zdjelu ubacite marelice, koricu limuna, kukuruzni škrob, đumbir i cimet. Lagano miješajte dok marelice ne budu ravnomjerno obložene začinima, a zatim lagano umiješajte med. Ulijte u pripremljenu posudu za pečenje.
Preljev:
U srednje velikoj posudi pomiješajte zob, bijelo brašno, cimet i sol. Dodajte kockice maslaca i prstima umiješajte maslac u mješavinu zobi dok se ne počne skupljati i dok komadići maslaca nisu mali. Umiješajte javorov sirup. Posipajte preljev preko marelica.
Pecite u zagrijanoj pećnici dok nadjev ne postane pjenast, a preljev zlatno smeđe boje, 30-32 minute. Prije posluživanja pustite da se malo ohladi.