Ilustracija (Pixabay)
Sigurni smo da svatko ima svoj način za pripremu ovog jednostavnog jela, a danas vam donosimo trik kako da vaš pečeni krumpir bude, osim okusan, i superhrskav.
Sastojci:
krumpir
biljno ulje
sol
papar
Priprema:
Krumpir (manje ili srednje veličine) ogulite i prerežite na pola, a zatim kuhajte dok ne omekša, oko 20 minuta, pa ga procijedite i izbodite vilicom.
Tako pripremljen krumpir stavite u posudu za pečenje te prelijte biljnim uljem te začinite i dobro ih promiješajte u plehu da se krumpiri sa svim strana oblože uljem.
Stavite u pećnicu zagrijanu na 200 Celzijevih stupnjeva i pecite 30 minuta s jedne strane, a potom ga okrenite i pecite još 30 minuta s druge strane.
Možete servirati uz pečene kobasice, šnicle ili ribu.
Dobar tek!