KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Brz, jednostavan i ukusan složenac od krumpira i tikvica

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Krenula je sezona tikvica - a ako ste u stisci s vremenom, donosimo vam idealan brzinski recept za zdravi obiteljski ručak.

Sastojci za 4 osobe:

  • 500 g krumpira
  • 3 tikvice
  • 2 dcl kiselog vrhnja
  • 1 kapula
  • 50 g ribane gaude
  • 1 dcl mlijeka
  • 1 žlica brašna
  • 1 češanj češnjaka
  • sol
  • papar
  • muškatni oraščić

Priprema:

Krumpir ogulite i narežite na tanke ploške, a tikvice (zajedno s korom) također narežite na ploške.

Pleh za pečenje namastite maslacem te u nju složite krumpir i tikvice.

Kapulu narežite na tanke kriške te pospite po krumpiru i tikvicama.

Razmutite žlicu brašna u 1 dcl mlijeka, dodajte vrhnje, sitno nasjeckani češnjak, sol, papar i naribani muškatni oraščić, i to prelijte preko krumpira i tikvica.

Pecite pola sata u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva, zatim izvadite, pospite ribanom gaudom i pecite još 10-ak minuta, dok se sir ne počne topiti i dobije zlatnu boju.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter