Ilustracija (Pixabay)
Krenula je sezona tikvica - a ako ste u stisci s vremenom, donosimo vam idealan brzinski recept za zdravi obiteljski ručak.
Sastojci za 4 osobe:
Priprema:
Krumpir ogulite i narežite na tanke ploške, a tikvice (zajedno s korom) također narežite na ploške.
Pleh za pečenje namastite maslacem te u nju složite krumpir i tikvice.
Kapulu narežite na tanke kriške te pospite po krumpiru i tikvicama.
Razmutite žlicu brašna u 1 dcl mlijeka, dodajte vrhnje, sitno nasjeckani češnjak, sol, papar i naribani muškatni oraščić, i to prelijte preko krumpira i tikvica.
Pecite pola sata u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva, zatim izvadite, pospite ribanom gaudom i pecite još 10-ak minuta, dok se sir ne počne topiti i dobije zlatnu boju.
Dobar tek!