KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA Jelo koje će vas zagrijati u ovo hladno vrijeme - JOTA

| Autor: Alenka JURIČIĆ BUKARICA
iStock

iStock


Sastojci: 

1 kg kiselog ribanog kupusa

20 dag fažola

1 malo veća kapula

2 zrna češnjaka

suho meso

žlica svinjske masti

žlica glatkog brašna

čajna žličica crvene paprike

1 lovorov list

2 krumpira

1,5 l goveđeg temeljca 

Priprema:

Kupus kuhati u vodi (toliko da prekrije) oko pola sata. Posebno skuhati fažol. na svinjskoj masti prodinstati nasjeckanu kapulu, dodati nasjeckani češnjak i žlicu glatkog brašna. Zaliti goveđim temeljcem i dodati procijeđeni kupus, suho meso, i začine. Kuhati 45 minuta pa dodati krumpir narezan na kockice i gotovo kuhan fažol. Sve zajedno kuhati još 15-ak minuta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter