kuhajte s glasom istre

Recept dana: Umak od inćuna i češnjaka koji jelima daje originalan okus

| Autor: Novi list
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Ovaj umak je izvrstan za posluživanje sa bruschettama, a podrijetlom je iz pijemontske tradicije. Jednostavno se priprema, ne iziskuje puno vremena, a sastojci su oni koje imate kod kuće i možete ih iskoristiti prije nego propadnu.

Sastojci

  • 100 g peršina
  • 2 slana inćuna
  • 1 tvrdo kuhano jaje
  • 70 ml octa
  • 2 režnja češnjaka
  • 25 g starog kruha

Priprema 

Inćune odsolite pod mlazom vode, a zatim kruh narežite na male komadiće i ostavite da omekša u octu.

Peršin sitno nasjeckati i staviti u mikser zajedno sa inćunima, češnjakom, jajetom i sada već omekšalim starim kruhom.

Kruh prethodno treba ocijediti kako bi se uklonio višak octa.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini