Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Kolač od kokosa i limete za pravo ljetno osvježenje

| Autor: Novi list
Ilustracija (iStock)

Ilustracija (iStock)


Voćni, slatki zalogaj je prava stvar za tople ljetne dane. 

Umjesto složene torte možete ispeći ovaj fantastičan kolač od limete i kokosa.

Oštar miris limete u ovoj novoj ideji za recept osigurava prekrasan voćni i blago kiselkast okus, dok kokosove pahuljice dodaju dašak egzotike.

Budući da se mješavina kokosovog mlijeka, bijele čokolade i svježeg soka limete tek na samom kraju prelije preko tijesta, ono je prekrasno sočno i svježeg okusa čak i nakon nekoliko dana.

Sastojci:

Za tijesto:

  • 125 g bijele čokolade
  • 100 g maslaca
  • 2 jaja
  • 30 g šećera
  • 100 g brašna
  • 100 g kokosovih pahuljica
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 cijeđena limeta

Za glazuru:

  • 50 g bijele čokolade
  • 100 ml kokosovog mlijeka
  • 1 cijeđena limeta
  • Kokosove ljuskice za dekoraciju

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i na lim za pečenje stavite podesivi okvir za pečenje (cca 18 x 27 cm). Alternativno možete presavinuti aluminijsku foliju nekoliko puta da stabilno stoji i koristiti za izradu pravokutnog okvira. Na pari otopite bijelu čokoladu i maslac pa ostavite da se kratko ohlade. Jaja i šećer pjenasto izmiksajte pa umiješajte brašno, kokosove ljuskice, prašak za pecivo i sok od cijeđene limete. Sada zamijesite tijesto sa smjesom maslac-čokolada, napunite ga u kalup za pečenje i poravnajte.

Pecite 20 do 25 minuta i zatim pustite da se tijesto malo ohladi. Zagrijte kokosovo mlijeko u malom loncu, dodajte sok od limete pa umiješajte bijelu čokoladu i pustite da se otopi. Sada nekoliko puta probodite tijesto štapićem te odozgo žlicu po žlicu mažite glazurom i poravnajte. Prije posluživanja kolač narežite na kockice ili pravokutnike i ukrasite listićima kokosa.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of