Ilustracija
Slatko-kisela rebarca reprezentativno je tradicionalno jelo slatko-kiselog okusa.
Kao glavni sastojak koriste se svježa svinjska rebarca, meso je svježe i mekano, a boja gotovog jela crvena i sjajna.
Za pripremu ovog jela trebat će vam oko sat vremena (na pripremu otpada 20 minuta, a na vrijeme pečenja 35).
Sastojci za 6 osoba:
Priprema:
Pomiješajte ocat u velikoj zdjeli s medom, senfom i harisom, dodajte rebra i izmiješajte rukama da ih sve začinite, poklopite i ostavite da se marinira sat vremena u hladnjaku.
Rebarca poslagati na tepsiju obloženu papirom za pečenje, posoliti ih i popapriti te ih peći u zagrijanoj pećnici na 180° oko 35 minuta, povremeno ih okrećući i često premažući marinadom, na kraju kuhanja moraju biti zlatnosmeđa i hrskava.
Poslužite ih vruće.