KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Tjestenina s tikvicama u umaku od sira

| Autor: Glas Istre
(Foto: Pixabay)

(Foto: Pixabay)


Tikvica je jedno od rijetkih povrća koje se može pripremati na zaista razne načine. U ovom receptu donosimo vam jednostavan i ukusan ručak koji se može pripremiti u svega 20 minuta, a potrebno je tek nekoliko namirnica.

Sastojci za tri osobe:

  • 300 g tjestenine po izboru
  • sol
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 1 tikvica
  • 1 vrhnje za kuhanje
  • 150 g gorgonzole
  • šaka ribanog parmezana
  • 15 dkg gaude

Priprema:

Tjesteninu stavite kuhati u posoljenu uzavrelu vodu i skuhajte. U dubljoj tavi na dobro zagrijano maslinovo ulje stavite na kockice narezane tikvice i popecite uz miješanje. Dodajte na kockice narezanu gorgonzolu, naribanu gaudu i parmezan te dodajte vrhnje za kuhanje.

Miješajte pjenjačom dok umak ne zavri te kuhajte na laganoj vatri 5 minute, neprestano miješajući dok se sav sir ne rastopi. U gotov umak umiješajte ocijeđenu tjesteninu i još kratko zagrijte na laganoj vatri te pomiješajte da se svi sastojci prožmu.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter