( foto Pixabay)
Sastojci:
225 g keksa
180 g maslaca
150 g šećera
120 ml mlijeka
100 g čokolade
90 g kakaa
2 žlice ulja
Priprema:
Otopite maslac na laganoj vatri pa mu dodajte šećer i dobro miješajte kuhačom ili mikserom dok se sav šećer ne rastopi. Dodajte kakao i promiješajte da se smjesa sjedini pa dolijte mlijeko (ako je iz hladnjaka, najprije ga malo zagrijte).
Rukama izlomite kekse, komadi ne smiju biti previše mali, pa ih umiješajte u smjesu s kakaom.
Obložite kalup papirom za pečenje (lakše ga je ukloniti nego plastičnu foliju) pa ulijte smjesu kakaa i keksa. Pospremite u hladnjak na par sati da se dobro stisne. Izvadite iz kalupa i stavite na pladanj za posluživanje pa prelijte čokoladom koju ste otopili na laganoj vatri ili na pari s dvije žlice ulja.
Želite li poseban dojam, preko svega pospite sjeckane orahe, bademe ili pistacije.
Izvor: Slobodna Dalmacija