Ilustracija (Foto Pixabay)
Sastojci:
4 velika jaja
2 tekuća jogurta (360 ml)
100 ml suncokretova ulja
35 dag oštrog brašna
15 dag šećera
10 dag čokoladnih kapljica ili narezane čokolade
2 male žličice praška za pecivo
1 mala žličica sode bikarbone
prstohvat soli
malo krušnih mrvica za kalup
Priprema:
Pripremite kalup za pečenje po želji. Premažite ga s malo ulja ili maslaca i pospite krušnim mrvicama. Ako nemate mrvica, zamijenite ga oštrim brašnom. Upalite pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.
U jednoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol i stavite na stranu. U drugoj posudi pomiješajte jaja, jogurt i ulje. Zatim dodajte šećer i povežite sastojke u lijepu glatku smjesu. Ulijte je u posudu s brašnom i dobro promiješajte, a naposljetku u smjesu dodajte čokoladu. Povežite je malo sa smjesom koju zatim ulijte u kalup za pečenje.
Kolač pecite između 30 do 40 minuta. Gotov je kad se odvoji od rubova i na površini poprimi tamniju zlatnožutu boju. Kada je kolač gotov, izvadite ga iz pećnice. Nakon hlađenja narežite ga i poslužite.
Izvor: Zadovoljna hr.