kuhajte s glasom istre

Recept dana: Šunka u kruhu

| Autor: Glas Istre
Foto: Fini recepti

Foto: Fini recepti


Uskrs bez šunke nije pravi Uskrs. A dobrodošla je i bilo koji drugi dan u godini! Osim klasične kuhane šunke, pripremite nešto atraktivnije: šunku u kruhu. Jednostavno je, a rezultat je fantastičan.

Sastojci:

  • šunka, 1 kg pečena ili kuhana
  • glatko brašno, 500 g
  • šećer, 1 žlica
  • suhi kvasac, 1 vrećica
  • maslac, 200 g
  • jaja, 6
  • mlijeko, 2 dl
  • žumanjak, 1
  • sol

Priprema:

Prije svega šunku oprite u toploj vodi i obrišite ju.

Od navedenih sastojaka umijesite rahlo tijesto i ostavimo ga na toplom mjestu se digne.

Zatim tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj površini na debljinu 2 cm, na sredinu stavite šunku, premažite je umućenim žumanjkom i obložite tijestom sa svih strana.

Tijesto dobro pritisnite uz šunku da se meso ne vidi.

Potom šunku položite na namašćeni lim za pečenje i stavite peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, na donju razinu, po prilici jedan sat.

Da tijesto tijekom pečenja ne zagori, pokrijte ga na vrhu aluminijskom folijom.

Pečenu šunku ostavite u kruhu da se ohladi i poslužite.

(Izvor: Fini recepti)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter