kuhajte s glasom istre

Recept dana: Polpete od brokule i krumpira

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


Sastojci:

1 kg krumpira kuhanog u ljusci

1brokula kuhana na pari

1veliki crveni luk

2 režnja češnjaka

malo peršina

3 žlice maslinovog ulja

100 g goude sira

100 g chedar sira

1 kiselo vrhnje

200 g krem sira

1 jaje

papar i sol po ukusu 

Priprema:

Krumpir operite, narežite, posolite vodu po želji, dodajte češnjak i skuhajte kao za krumpir salatu, može i malo kraće.

Iznad krumpira stavite cijedilo, u njega natrgane cvjetove brokule, poklopite, stabljiku ubacite u krumpir.

Kratko kuhajte brokulu, oko 10 minuta na pari i odmah prelijte hladnom vodom. Boja je savršeno zelena ostala.

Luk izrežite sitno i kratko prodinstajte na malo maslinovom ulju. Sve ohladite. Naribajte sireve.

Kada se sve ohladilo, krumpir gnječilom usitnite, ne previše (ne treba biti pasirano), brokulu nasjeckajte i dodajte luk.

Ubacite sireve, vrhnje, jaje, malo soli, papra i peršin. Sve zajedno dobro izmiješajte. Žlicom vadite na papir za pečenje, oblikujte medaljone.

Premažite svaki s malo maslinovog ulja, pećnicu ugrijte na 200 stupnjeva i pecite oko pola sata.

Izvor: Index.hr

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter