Ilustracija
Sastojci:
1 kg krumpira kuhanog u ljusci
1brokula kuhana na pari
1veliki crveni luk
2 režnja češnjaka
malo peršina
3 žlice maslinovog ulja
100 g goude sira
100 g chedar sira
1 kiselo vrhnje
200 g krem sira
1 jaje
papar i sol po ukusu
Priprema:
Krumpir operite, narežite, posolite vodu po želji, dodajte češnjak i skuhajte kao za krumpir salatu, može i malo kraće.
Iznad krumpira stavite cijedilo, u njega natrgane cvjetove brokule, poklopite, stabljiku ubacite u krumpir.
Kratko kuhajte brokulu, oko 10 minuta na pari i odmah prelijte hladnom vodom. Boja je savršeno zelena ostala.
Luk izrežite sitno i kratko prodinstajte na malo maslinovom ulju. Sve ohladite. Naribajte sireve.
Kada se sve ohladilo, krumpir gnječilom usitnite, ne previše (ne treba biti pasirano), brokulu nasjeckajte i dodajte luk.
Ubacite sireve, vrhnje, jaje, malo soli, papra i peršin. Sve zajedno dobro izmiješajte. Žlicom vadite na papir za pečenje, oblikujte medaljone.
Premažite svaki s malo maslinovog ulja, pećnicu ugrijte na 200 stupnjeva i pecite oko pola sata.
Izvor: Index.hr