Ilustracija (Foto Pixabay)
Sastojci:
0,5 kg svinjskog buta, narezanog na kocke
2 glavice luka, velike
1 žlica slatke mljevene paprike
1 l vode
1 žlica dvostrukog koncentrata od rajčice
0,5 kg krumpira, narezan na veće kocke
2 mrkve, narezane na kolutiće
sol i papar
Priprema:
Luk očistiti, nasjeckati na kockice i pirjati na laganoj vatri na malo ulja oko 5 minuta. Zatim dodati mrkvu i pirjati još 5 minuta.
Mrkvi i luku dodajte meso narezano na kocke i pojačajte vatru na srednje jaku.
Kada meso potpuno pobijeli, dodajte mljevenu papriku i sve zajedno pirjajte 3 do 5 minuta.
Prelijte vodom. Dodajte rajčicu u tubi, posolite i ostavite da se krčka na laganoj vatri oko 30 minuta.4
Dodajte krumpir narezan na veće kocke i kuhajte dodatnih 25 do 30 minuta.
Izvor: Index recepti