Ilustracija (foto Pixabay)
Kora od krumpira nije ništa manje hranjiva od njegove mesnate unutrašnjosti i odličan je izvor vlakana. Potrebno ih je brzo iskoristiti, ali ovaj jednostavan recept možete pripremiti dok ste zauzeti pripremanjem drugih stvari.
Sastojci:
2 veća krumpira
maslinovo ulje
sol
začini po izboru
Priprema:
Dobro operite i očistite krumpire prije guljenja, zatim ih ogulite gulilicom za krumpir. Kora bi mogla biti predebela ako koristite nož.
Kora krumpira ne može dugo stajati, stoga ju stavite ravno na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
Kore pokapajte uljem i pospite odabranim začinima. Rukama sve pomiješajte dok kore ne budu ravnomjerno obložene uljem i začinima.
Provjerite jesu li kore poslagane u jednom sloju i zatim ih stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 200°C dok ne postanu blago smeđe i hrskave, oko 8-10 minuta.
Izvor: Index recepti