"Mini Zini 2019"

Radionica izrade fanzina u fažanskoj Kasarni


Radionica izrade fanzina pod nazivom "Mini Zini 2019" održat će se u prostoru urbane kulture Kasarna u Fažani 24. i 25. studenog. Na dvodnevnoj edukativnoj i kreativnoj radionici izrađivat će se mala publikacija koja će sadržavati i kalendar za 2019. godinu. Radionice će se održavati od 17 do 20 sati, sudjelovanje je besplatno, prijave nisu potrebne, a prostor i materijal bit će otvoreni svim uzrastima. Voditelj radionice bit će Oleg Morović.

Fanzin je neprofitabilna i nezavisna publikacija rađena prema "uradi sam" (d.i.y. - do it yourself) principu, najčešće tiskana u manjoj nakladi. U izradi nove publikacije koristit će se razni grafički elementi koji su nastali na radionici "Print zine 2018" u srpnju na istom mjestu. Mini fanzini biti će izrađeni u nakladi od 100 primjeraka te će se besplatno dijeliti sudionicima radionice, članovima udruge te svim posjetiteljima Prostora urbane kulture u Fažani.

Svi potrebni materijali i alati za rad i print publikacije su na raspolaganju, a dobrodošli su i oni zainteresirani za izradu vlastitog fanzina. Po jedan primjerak svakog fanzina bit će pohranjen u Fanzinoteci, arhivu nezavisnih publikacija u Prostoru urbane kulture.

Tijekom dva dana bit će izloženi i fanzini nastali na prethodnoj radionici, a u nedjelju, po završetku "Mini Zini" radionice, bit će organiziran domjenak i glazbeni program. (Z. S.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter