FAŽANA

FANZIN S KALENDAROM u Kasarni kreiralo 12 polaznika

(Oleg MOROVIĆ)

(Oleg MOROVIĆ)


Dvodnevnu radionicu izrade fanzina pod nazivom "Mini Zini 2019", što se proteklog vikenda održala u Prostoru urbane kulture - Kasarna u Fažani pohađalo je 12 sudionika.

Aktivni vikend, kako i naziv radionice sugerira, iznjedrio je mali fanzin s kalendarom za 2019. godinu, otisnut u 100 primjeraka, a svaki je polaznik oblikovao po jednu stranicu.

Radionicu izrade fanzina, neprofitabilne i nezavisne publikacije rađene prema "uradi sam" principu (DIY), mentorirao je i organizirao Oleg Morović. Pod njegovim su vodstvom polaznici koristili pisaču mašinu, akrile, kistove, fotokopirali i kolažirali tekstove, fotografije i ilustracije te na kraju fanzin umnožili i uvezali.

Na raspolaganju su im bili i razni alati za rad i printanje publikacije te printevi i grafike koji nisu iskorišteni na srpanjskoj radionici "Print Zine 2018". Tada su nastali i fanzini i grafike koje su proteklog vikenda bili izložene na skate rampi.

Jedan je primjerak ovog posljednjeg malog fanzina s kalendarom pohranjen u Fanzinoteci, arhivu nezavisnih publikacija koji se vodi u Prostoru urbane kulture. Sudionici radionice dobili su po nekoliko primjeraka dok se ostali mogu dobiti u Kasarni - besplatno. (Z. S.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter