ZGODAN KUHAR

U NOVOJ SEZONI KULINARSKOG SHOWA: IVAN PAŽANIN U nas je hrana nešto intimno, druženje i obitelj. Žene su bolje kuharice. One definitivno imaju prirođeni dar

| Autor: Siniša Pavić
Snimio Danilo MEMEDOVIĆ

Snimio Danilo MEMEDOVIĆ


Srdačni smo i vezani za obitelj, a za to je vezana i hrana, okupljanje oko stola. Kad nemate obitelji, hrana vam ne znači ništa, jedete da biste preživjeli. Zbog hrane smo osjećajniji, emotivniji. Život je to

 

 Nova sezona RTL-ova kulinarskoga showa "Tri, dva, jedan - kuhaj!" donijela je nešto novih pravila, dotjeran studio, povratak Željke Klemenčić i strogu diobu na muške i ženske ekipe. Ivan Pažanin kroz to brodi postojano kao i do sada, kao da se ništa dogodilo i nije. Ili je, ipak, mrvu drugačije!? Brk, doduše, jest onaj isti, njegovan, no nikad bolja suradnja s kolegom Tomislavom Špičekom pomalo je suspektna. Elem, taman da se s Pažaninom porazgovara o svemu pomalo.

- Zahvaljujući dobro informiranom, neslužbenom izvoru moram početi od – nadimka! Ne znam koliko gledatelji znaju da vam je nadimak Paško!? Zapravo, je li vam nadimak Paško!?

- Haha, Paško!? Nije, nego Paški.

- Paški!?

- Paški! To je zbog prezimena. Netko me zove Paški, netko i Paško, tko bi to više znao!

- Paško ili Paški, bila je to dobro čuvana tajna, sedam sezona je trebalo da barem ja to doznam.

- A znate li kako su me u mladosti zvali?

- Nemam pojma.

- Paganini i Blondi.

- Ovo Blondi mi je jasno, ma zašto Paganini? To mi nije jasno.

- Kao da meni je (smijeh)!

Još 45 sezona

- Dobro, kad već idem tragom svoga istraživanja, ajde da odmah pitam koju kremicu to koristite za njegu brkova? Odnosno, je li stvarno svinja nacrtana na poklopcu, a ne recimo plod masline, taman da vas Špiček može zbog toga uzeti na zub?

- Stvarno je nacrtana svinja i to je, dakako, Špiček primijetio.

- Zeznuo sam se, bit ću pametniji drugi put.

- Koliko to sezona mislite vi svi zajedno odraditi i kad ćete pametniji biti drugi put!?

- Ne puno, još jedno 45 (smijeh).

- Svi ćemo onda doći na red za sudjelovanje, svi ćemo za štednjak.

- Svi!

- Šalu na stranu, ma koliko ova sezona traži od vas više angažmana nego prijašnje? Koncept mentorstva tjera vas češće za štednjak, među kandidate, tjera više kuhati.

– Istina, koncept je malo drugačiji, mentorstvo smo malo pojačali, tako da je to još interesantnije. Dobro je to za struku, dobro za kandidate da je malo više edukacije nego inače. U početku smo ih malo stisnuli i bio je to, ja bih to tako rekao, jedan dobar "brif".

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter