Snimio Danilo MEMEDOVIĆ
Srdačni smo i vezani za obitelj, a za to je vezana i hrana, okupljanje oko stola. Kad nemate obitelji, hrana vam ne znači ništa, jedete da biste preživjeli. Zbog hrane smo osjećajniji, emotivniji. Život je to
Nova sezona RTL-ova kulinarskoga showa "Tri, dva, jedan - kuhaj!" donijela je nešto novih pravila, dotjeran studio, povratak Željke Klemenčić i strogu diobu na muške i ženske ekipe. Ivan Pažanin kroz to brodi postojano kao i do sada, kao da se ništa dogodilo i nije. Ili je, ipak, mrvu drugačije!? Brk, doduše, jest onaj isti, njegovan, no nikad bolja suradnja s kolegom Tomislavom Špičekom pomalo je suspektna. Elem, taman da se s Pažaninom porazgovara o svemu pomalo.
- Zahvaljujući dobro informiranom, neslužbenom izvoru moram početi od – nadimka! Ne znam koliko gledatelji znaju da vam je nadimak Paško!? Zapravo, je li vam nadimak Paško!?
- Haha, Paško!? Nije, nego Paški.
- Paški!?
- Paški! To je zbog prezimena. Netko me zove Paški, netko i Paško, tko bi to više znao!
- Paško ili Paški, bila je to dobro čuvana tajna, sedam sezona je trebalo da barem ja to doznam.
- A znate li kako su me u mladosti zvali?
- Nemam pojma.
- Paganini i Blondi.
- Ovo Blondi mi je jasno, ma zašto Paganini? To mi nije jasno.
- Kao da meni je (smijeh)!
Još 45 sezona
- Dobro, kad već idem tragom svoga istraživanja, ajde da odmah pitam koju kremicu to koristite za njegu brkova? Odnosno, je li stvarno svinja nacrtana na poklopcu, a ne recimo plod masline, taman da vas Špiček može zbog toga uzeti na zub?
- Stvarno je nacrtana svinja i to je, dakako, Špiček primijetio.
- Zeznuo sam se, bit ću pametniji drugi put.
- Koliko to sezona mislite vi svi zajedno odraditi i kad ćete pametniji biti drugi put!?
- Ne puno, još jedno 45 (smijeh).
- Svi ćemo onda doći na red za sudjelovanje, svi ćemo za štednjak.
- Svi!
- Šalu na stranu, ma koliko ova sezona traži od vas više angažmana nego prijašnje? Koncept mentorstva tjera vas češće za štednjak, među kandidate, tjera više kuhati.
– Istina, koncept je malo drugačiji, mentorstvo smo malo pojačali, tako da je to još interesantnije. Dobro je to za struku, dobro za kandidate da je malo više edukacije nego inače. U početku smo ih malo stisnuli i bio je to, ja bih to tako rekao, jedan dobar "brif".