KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Brzo gotovi a tako fini - slani štapići od lisnatog tijesta

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


Iznenadite prijatelje i ukućane ukusnim štapićima sa sirom i kimom koji se tope u ustima. Način pripreme je vrlo jednostavan.

Sastojci:

  • 1 pakiranje lisnatog tijesta
  • 2 žumanjka
  • 4 žlice ribanog sira
  • po želji malo kima, sezama ili maka u zrnu
  • malo krupne soli

Priprema:

Jednu polovicu lisnatog tijesta razvaljati u pravokutnik veličine otprilike 25x40 cm.

Raspoloviti ga da se dobiju dva komada širine oko 20 cm i svaki dio premazati sa žutanjkom.

Zatim po jednom dijelu tijesta rasporediti 2 žlice naribanog sira i preklopiti ga sa drugim namazanim tijestom i čvrsto utisnuti rubove.

Još jednom lagano valjkom pritisnuti da se sir dobro zalijepi, preseliti na pladanj i staviti na kratko u zamrzivač - ne smije se zamrznuti nego jako ohladiti jer je lakše rezati štapiće.

Za to vrijeme ponoviti postupak sa drugim dijelom tijesta i kada je spreman za zamrzivač uzeti onaj prvi, ponovno ga premazati sa žutanjkom, posipati sa sjemenkama ( mak, sezam, kim) i krupnom solju te rezati štapiće široke oko 1 cm.

Svaki štapić spiralno uvrnuti i slagati na papir u tepsiji.

Štapiće peći na 180 stupnjeva dok lijepo ne porumene, oko desetak minuta.

Od ove količine bi trebali dobiti oko tridesetak štapića.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter