kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Kozice na buzaru

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Kozice se savršeno slažu s rajčicom, češnjakom i maslinovim uljem. Dodajte još bijelo vino i malo začina i imate zdrav obrok prepun aroma. Ovaj recept s klasičnim sastojcima mediteranske kuhinje brzo se i jednostavno sprema.

Sastojci:

  • 1,5 kg kozica
  • 200 ml maslinovog ulja
  • 200 ml bijelog vina
  • 7 režnjeva češnjaka
  • prstohvat mljevenog papra
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • 4 žlice peršina
  • 2 rajčice

Priprema:

Pripremite sastojke - češnjak i peršin sitno nasjeckajte. Rajčicama ogulite kožicu i sitno ih narežite. U veći lonac ulijte maslinovo ulje i lagano ga zagrijte. Ubacite kozice i kratko ih popržite sa svih strana, ne dulje od dvije minute. Dodajte češnjak, rajčicu i polovicu peršina. Začinite paprom. Dodajte i krušne mrvice pa promiješajte sve sastojke. Kuhajte nekoliko minuta da se okusi lijepo spoje. Zalijte bijelim vinom i nastavite kuhati na laganoj vatri još nekoliko minuta, s poklopcem. Nemojte više miješati, samo lagano protresite lonac. Gotove kozice posipajte ostatkom sjeckanog peršina.

(Izvor: Index.recepti)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter