Fotonatječaj "Upoznajmo Valsaline"

Traže se prikazi flore i faune Valsalina

| Autor: Ian Tataj
(Snimio: Marinko Babić)

(Snimio: Marinko Babić)


Inicijativa »Jestiva Pula«, Foto Akademija Makina i Mjesni odbor Veruda raspisuju fotonatječaj u sklopu edukativno-kulturnog programa »Upoznajmo Valsaline«.

Tema fotonatječaja je »Biljni i životinjski svijet Valsalina« u kategorijama: Flora, Fauna, Krajolik, Fotografija iz zraka i Podvodna fotografija.

Cilj natječaja je upoznati lokaciju te prikazati i promovirati bioraznolikost uvale Valsaline.

Sudjelovati mogu svi kreativci, amateri, profesionalci, fotografi bez obzira na dob. Zadatak natječaja je fotografiranje bioraznolikosti (flora i fauna na području uvale Valsaline – morski i kopneni dio uvale) i prirodne ljepote uvale.

Minimalna veličina fotografija treba biti najmanje 300 DPI, minimalne dužine 3000 piksela, a dopušteni format je JPG.

Uz fotografiju je potrebno poslati sljedeće podatke: ime i prezime autora, datum rođenja, adresu, kontakt telefon, e-mail, naziv fotografije. Maloljetne osobe koje se prijave na natječaj trebaju ispuniti privolu s potpisom roditelja koji daje suglasnost za objavu podataka u svrhu promocije izložbe.

Fotografije mogu biti crno-bijele ili u boji. Obrada fotografije u programima za uređivanje fotografije dopuštena je do te mjere koja ne narušava i ne mijenja osnovni smisao snimljenog sadržaja.

Svaki od sudionika natječaja prijavljuje isključivo svoje fotografije i preuzima odgovornost za sadržaj. Autor slanjem fotografije na natječaj daje suglasnost organizatorima natječaja da bez naknade mogu objavljivati prijavljenu fotografiju u svrhu promocije izložbe i bioraznolikosti Valsalina. Samim sudjelovanjem na natječaju sudionici pristaju na objavu imena i prezimena. Svaki sudionik može poslati jednu fotografiju za svaku kategoriju u digitalnom obliku.

Fotografije se šalju na e-mail adresu: [email protected].

Krajnji rok za slanje fotografija je ponedjeljak, 9. rujan 2024. do ponoći. Stručni žiri napravit će selekciju i odabirati tri najbolje fotografije po kategorijama, tri najbolje fotografije autora do 20 godina te fotografije koje ulaze u postav izložbe u sklopu događaja »Upoznajmo Valsaline«.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter