ne govori zlo

Triler sniman u Istri od danas na velikim platnima diljem zemlje

| Autor: Glas Istre
(Foto HAVC)

(Foto HAVC)


Triler Ne govori zlo (Speak No Evil) redatelja Jamesa Watkinsa, s Jamesom McAvoyjem u glavnoj ulozi, od četvrtka, 12. rujna, prikazuje se u kinima diljem zemlje. Film je tijekom proljeća 2023. sniman u Hrvatskoj, u sklopu programa Filming in Croatia. MP Filmska produkcija i producent Igora A. Nola odradili su servisnu produkciju projekta.

Film se snimao u Istri u svibnju 2023. godine, u Grožnjanu, Motovunu i okolici (Kaldir), sveukupno četiri dana. Na projektu su sudjelovala 144 člana ekipe, od kojih je 99 bilo hrvatskih filmskih djelatnika, a dodatno su angažirana i tri pripravnika i 114 statista. 

Ne govori zlo u Hrvatskoj se snimao pod okriljem servisne produkcije MP Filmska produkcija. Snimanje je realizirano kroz mjere poticaja Hrvatskog audiovizualnog centra - Filming in Croatia. 

U utorak, 3. rujna, u organizaciji hrvatskog distributera filma Editus i producentske kuće MP Filmska produkcija održala se posebna pretpremijerna projekcija filma kojoj su prisustvovali filmski djelatnici koji su radili na projektu, uključujući producenta Igora A. Nolu, kostimografkinju Anu Toto, koordinatoricu produkcije Kristinu Lovrić, slikaricu maske Ivanu Haligonju, majstora rasvjete Ivicu Anđelovića, scenskog majstora Josipa Siladija, unit managera Dubravka Scherra i mnoge druge članove ekipe.

"U Hrvatskoj smo snimali uvodni dio filma te je kod nas odrađen prvi dan snimanja cijelog projekta uz prisustvo svih glumaca. Prvi dan snimanja uvijek je pun adrenalina, ali moja ekipa mi je pomogla da cijelo snimanje u Motovunu, Grožnjanu i vili bude na najvišem profesionalnom nivou. Zbog dobre smo organizacije mogli biti i opušteni i efikasni," opisuje producent Igor A. Nola. 

"Ovo mi je već treći projekt s redateljem Jamesom Watkinsom, kao i s direktorom fotografije Timom Maurice-Jonesom, s producentom Paulom Ritchiejem već peti, nakon filmova 'Diana', 'Čuvaj me s leđa 2' te serija 'McMafia' i 'The Ipcress File', a druga suradnja s producentom Jasonom Blumom.

Oni su željeli vidjeti lokacije u Italiji, ali su namjeravali svakako posjetiti i Istru, koju poznaju već od ranije. Osim lokacija, prevagnula je i naša profesionalnost te spremnost da u kratkom roku organiziramo snimanje," dodaje Nola. 

"Ne govori zlo" je remake istoimenog danskog filma iz 2022. (r. Christian Tafdrup), a radnja prati američku obitelj koja prihvaća poziv šarmantne britanske obitelji s kojom su se sprijateljili na odmoru, da provedu zajednički vikend na idiličnom seoskom imanju. No, ono što počinje kao odmor iz snova, ubrzo se pretvara u psihološku noćnu moru. 

Uz dobitnika nagrade BAFTA, Jamesa McAvoyja, glume i Mackenzie Davis, Aisling Franciosi, Alix West Lefler, Dan Hough i Scoot McNairy. 

"Očekujemo vrlo dobar odaziv gledatelja u kinima, naročito kod ljubitelja žanra, odnosno psiholoških trilera. Veliki je mamac, naravno, James Mcavoy koji se dokazao više puta upravo u tematski sličnim filmovima, vrlo je uvjerljiv, autentičan i odličan glumac.

Činjenica da je film dijelom sniman u Hrvatskoj, u predivnoj Istri, također je veliki plus i scene prekrasnog krajolika Istre upotpunjuju cijelu sliku filma," poručili su iz tvrtke Editus, koja je hrvatski distributer filma. 

Ne govori zlo producira Jason Blum (Five Nights at Freddy’s, M3GAN) za Blumhouse i Paul Ritchie (Diana, Čuvaj me s leđa, McMafia, The Ipcress File) te izvršno producira Beatriz Sequeira za Blumhouse, Jacob Jarek i Christian Tafdrup.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter