U Poreču

Besplatan koncert Marijana Đuzela na klaviru

| Autor: Glas Istre
(Osobna arhiva)

(Osobna arhiva)


U Eufrazijevoj bazilici u Poreču, u petak 20. rujna u 20 sati održat će se koncert Marijana Đuzela na klaviru.

Koncert se organizira pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Poreča-Parenzo.

Na programu će biti djela L. van Beethovena, S. Šuleka i F. Chopina. Marijan Đuzel
jedan je od vodećih pijanista poznat po svojoj izuzetnoj muzikalnosti i vrhunskim
izvedbama. Predaje na Muzičkoj akademiji sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Klavir je učio kod Alenke Milano, Kosovke Čudine i Đorđa Stanettija. Svoja pijanistička znanja usavršio je na Kraljevskom konzervatoriju u Bruxellesu u klasi Aleksandra Madžara gdje je diplomirao s najvećom pohvalom.

Osobitu pažnju posvećuje opusu Ludwiga van Beethovena čije klavirske sonate uvrštava u gotovo svaki koncert. Na pijanističkom natjecanju Beethoven u Beču 2013. godine, između 259 kandidata plasirao se u polufinale među trinaest najboljih natjecatelja. Nastupao je kao solist uz Zagrebačku filharmoniju, Zagrebačke soliste, Dubrovački simfonijski orkestar, Simfonijski orkestar HRT-a, Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Gidsen, Zadarski komorni orkestar, Varaždinski komorni orkestar, orkestar Opere HNK-a iz Splita.

Ostvario je suradnje s dirigentima kao što su Pierre-Andre Valade, Nil Venditti, Robert Lehrbaumer, Yves Segers, Koenraad Hofman i dr. Nastupao je i u komornim sastavima s violinisticom Evgenijom Epshtein, trombonistom Matom Đuzelom i drugim uglednim glazbenicima.

Ulaz na koncert je besplatan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter