U hotelu Spirito Santo

FOTO / Otvorena izložba slika "Imagine" Lade Luketić

| Autor: Nina Orlović Radić
(Snimila Nina Orlović Radić)

(Snimila Nina Orlović Radić)


Nakon poduže stanke, u pitoresknom ambijentu Hotela Spirito Santo, samostalnom izložbom slika pod objedinjenim nazivom »Imagine«, predstavila se umjetnica Lada Luketić.

Njeno ime i rad dobro su poznati svim poznavaocima likovne (i kulturne) scene, kao i većini građana Rovinja, grada u kojem živi i djeluje posljednja tri desetljeća.

(Snimila Nina Orlović Radić)(Snimila Nina Orlović Radić)

Posebnost (i prepoznatljivost) njenih slika, uz ostalo, vuče korijenje iz autoričine naobrazbe. Luketić je naime, završila Školu primijenjene umjetnosti, potom i Akademiju likovnih umjetnosti te Dizajn tekstila i odjeće na Tekstilno-tehnološkom fakultetu U Zagrebu.

Svoje obrazovanje uspjela je objediniti pa njeno autorstvo i slike kojima se predstavlja uključuju svu raznolikost stvaralačkog i osobnog interesa (kao i propitivanja svijeta u kojem živi i koji je okružuje) kroz kombinirane tehnike - upotrebe kolaža i boje, preko pigmenta i tekstila.

(Foto: Facebook)(Foto: Facebook)

Izložbom, realiziranom kroz Festival Rovinj Art&more, umjetnica se predstavila s jedanaest velikih platna koja su, dozvoljavam primijetiti, nevjerojatno dobro »sjela« u pitoreskni ambijent Hotela Spirito santo.

- U fokusu su velika platna (većina ih umjetnika voli, zar ne), koja su nastala tijekom 2003., i 2004. godine. Inspiracija za njihov nastanak bila je razna. Jedana je tema vezana za antiku, druga za kolonijalni svijet i naposljetku tu je ona materično tekstualna, kaže nam Lada Luketić,na čijoj su pozivnici za otvorenje izložbe »Imagine«, zapisane i riječi velikog Gandhija »Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu«. Što dodati tome osim: To je naša Lada!

(Foto: Facebook)(Foto: Facebook)

Izložba »Imagine« Lade Luketić postavljena u obnovljenoj povijesnoj palači (palazzo storico), danas hotelu »Spirito Santo«, može se razgledati narednih desetak dana.

(Foto: Facebook)(Foto: Facebook)

(Foto: Facebook)(Foto: Facebook)

(Foto: Facebook)(Foto: Facebook)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter