Fotografije pulskog života

Otvorena izložba Morene Tomičić "Obećane ulice - Strade promesse"

| Autor: Mihael Stojanović
(Snimio Mihael Stojanović)

(Snimio Mihael Stojanović)


U petak je u Dnevnom boravku Rojca otvorena izložba fotografija Morene Tomičić pod nazivom »Obećane ulice – Strade promesse«, koja prikazuje monokromatske fotografije. Izložba nudi intiman pogled na svakodnevni život Pule, zabilježen kroz emocije i suptilne trenutke koje autorica bilježi svojim pametnim telefonom. Crno-bijeli prizori zamrznuti u trenutku privukli su veliki broj publike kojima su se radovi dojmili.

Na otvorenju izložbe, Aleksej Orel naglasio je kako je Morena Tomičić, koristeći minimum, uspjela postići maksimum u svojim radovima. Kroz jednostavnost i tehničku limitiranost, stvorila je snažne i emotivne fotografije koje su obogatile promatrača, pametnim telefonom koji uopće ne stoji puno u prodaji.

(Snimio Mihael Stojanović)(Snimio Mihael Stojanović)

»Iako se fotografijom bavi tek dvije godine, Morena Tomičić već je uspjela stvoriti prepoznatljiv stil – spoj minimalizma i iskrenosti koji dolazi do izražaja. Ne koristeći se profesionalnim fotoaparatima, već skromnim mobitelom, ona uspijeva uhvatiti spontanost i neposrednost trenutka, stvarajući snažan prijenos emocija koji često izostaje kod klasičnih fotografskih tehnika. Njezin rad dokazuje da je umješnost u korištenju dostupnog alata ključna za postizanje autentične umjetničke izražajnosti« kazao je Orel. Nadodao je da izložba nije samo vizualna priča, već i emotivno putovanje kroz gradske prostore koji postaju svjedoci trenutaka, emocija i obećanja.

Tomičić je također iskoristila priliku da se zahvali svima koji su je podržali. Izrazila je zahvalnost okupljenoj publici što se okupila u tolikom broju, te posebno zahvalila Claudiju Pinzanu, koji je započeo ovaj projekt, kao i Alekseju Orelu i Afroditi Bulajić na njihovoj pomoći i podršci u organiziranju izložbe.

(Snimio Mihael Stojanović)(Snimio Mihael Stojanović)

- Za mene je fotografija hobi koji me u potpunosti opušta i vodi u neki drugi svijet, svijet izvan stvarnosti, neki ljepši svijet. Počela sam fotografirati sasvim slučajno prije dvije godine, a kako sam sve više uživala u tome, nastavila sam i s vremenom sam napredovala, što je na kraju dovelo i do moje prve izložbe, čiji cijeli proces realizacije je trajao manje od mjesec dana kazala je Tomičić. Osim radova uprizorenih na izložbi ‘Obećane ulice’, Tomičić se bavi i Urbanscape fotografijom, koja spada u područje ulične fotografije, a tematizira gradske motive prikazivajući ulične prizore i svakodnevne trenutke.

Izložba će biti otvorena do 27. rujna, a može se pogledati svakim radnim danom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter