"DESETGODINADEKANTIRANJA"

U petak otvorenje izložbe Đanina Božića

| Autor: Glas Istre
(Foto: Muzej suvremene umjetnosti Istre)

(Foto: Muzej suvremene umjetnosti Istre)


U prostorima Muzeja suvremene umjetnosti Istre u petak, 26. srpnja u 20.30 održat će se otvorenje izložbe istaknutog istarskog umjetnika Đanina Božića pod nazivom “DESETGODINADEKANTIRANJA”.

Riječ je o predstavljanju umjetnikovih radova nastalih u posljednjem desetljeću, točnije od 2014. do 2024. godine, odnosno o pomnom odabiru i konačno predstavljanju svih cjelina i poglavlja koje su rezultat njegovih istraživanja, promišljanja i opredmećivanja novih oblikovnih struktura. Iskustvu, znatiželji, ozbiljnosti i istovremenoj autorovoj zaigranosti pridružuje se i poseban afinitet prema shvaćanju i doživljavanju prostora koji postaje jednakovrijedan akter, pozornica i platforma u kojoj na vlastiti i autentičan način dovodi u vezu boju, oblik i materijal, stvarajući mrežu novih vizualnih i misaonih značenja i odnosa koji se daju iščitati na raznim nivoima kroz slike, objekte, reljefe, skulpture, mikro i makro instalacije.

Đanino Božić nesumnjivo jedan je od najproduktivnijih umjetnika na našim prostorima čije je permanentno prisustvo moguće pratiti kroz brojne samostalne i skupne izložbe te javne projekte. Svojom je dugogodišnjom radom te autentičnim pristupom umjetničkom pozivu zauzeo trajno mjesto na istarskoj, ali i nacionalnoj te srednjeeuropskoj sceni.

Izložba ostaje otvorena do 22. rujna i može se pogledati svakim danom osim ponedjeljka i blagdana prema sljedećem radnom vremenu; srpanj/rujan: 10 - 21 sat, a u kolovozu od 10 do 22 sata.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter