Galerija hdlu-a istre

Otvorena gostujuća izložba sarajevskih umjetnika

| Autor: Vanesa Begić
(Snimio Duško Marušić Čiči)

(Snimio Duško Marušić Čiči)


U petak navečer u Galeriji Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre otvorena je gostujuća izložba u sklopu projekta HDLU-a Istre "Međunarodna suradnja s BiH" naziva "ULUKS u Puli" Udruženja likovnih umjetnika Kantona Sarajevo.

Cijeli je postav ove galerije bio u znaku različitih likovnih i umjetničkih rukopisa, u znaku raznovrsnosti - i što se tiče tehnike i što se tiče umjetničkog pristupa te predstavljenih tema.

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

Bogatstvo rukopisa, svjetonazora i tehnika predstavili su gostujući umjetnici: Amela Hadžimejlić, Andrej Đerković, Armela Vesković, Bojan Stojčić, Danilo Kreso, Dženan Hadžihasanović, Edin Numankadić, Emir Osmić, Halil Tikveša, Hamzalija Muhić, Izet Alečković, Jusuf Hadžifejzović, Lejla Ćehajić, Mensud Kečo, Milomir Kovačević, Nanda Agić, Safet Zec i Samir Plasto.

Kako je rekla prilikom otvorenja Sanja Simeunović Bajec, poznata likovna umjetnica i likovna pedagoginja, HDLU i sarajevsko likovno društvo surađuju već neko vrijeme te istarski su se umjetnici predstavili sarajevskoj publici, sada je to uzvratni posjet, a bit će prilika za još suradnji i izložbi, budući da su se dobro našli i nadopunjavaju se umjetničkim projektima.

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

Organizatori ove vrijedne umjetničke razmjene i suradnje Amra Zulfikarpašić, Elvedin Poturak te kustosica ove izložbe Sanela Nuhanović izrazili su svoje iznimno zadovoljstvo pulskim gostovanjem ističući da se rado sjećaju gostovanja umjetnika HDLU-a te da će biti još drugih razmjena iskustava i umjetničkih sadržaja upravo zbog kvalitetnih realiziranih projekata.

- Pula nam je geografski daleko, ali umjetnici su jako bliski te iznimno cijenim to naše umjetničko i ne samo umjetničko prijateljstvo za koje se nadam da će dugo potrajati, kazala je Zulfikarpašić.

Poturak i Nuhanović naveli su da je riječ o različitim umjetničkim rukopisima upravo iz razloga da se predstavi bogatstvo ove umjetničke scene, da je to tek mali presjek onoga što stvaraju.

Izložba ostaje otvorena do 16. studenog radnim danima od 9 do 15, a utorkom i četvrtkom i od 17 do 19 sati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter