(Ilustracija)
Sastojci:
ulje, za podmazivanje
6 srednjih jaja
100g jogurta
50 ml mlijeka
450g maslaca, omekšanog
450g šećera
450g brašna
sitno naribana korica 1 limuna, plus sok
3 žlice cvijeta bazge
Glazura:
250g maslaca, omekšanog
300g punomasnog krem ??sira
700g šećera u prahu
sitno naribana korica 1 limuna
svježe cvijeće za ukrašavanje
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 160C. Podmažite kalup za torte i obložite ga pergamentom za pečenje. Umutite jaja, jogurt i mlijeko. U velikoj zdjeli istucite maslac i šećer električnom pjenjačom. Kad dobijete laganu i pahuljastu smjesu, dodajte brašno, tekućinu i koricu limuna. Ponovno miješajte dok ne postane glatko. Smjesu za kolače podijelite između kalupa, poravnajte površine i pecite 40 min.
Pomiješajte limunov sok i bazgu. Kad je kolač pečen, probodite cijelu površinu koktel štapićem, a zatim žlicom prelijte sirup od limuna i bazge. Ostavite da se ohladi. Kad se ohladi, možete zamotati prozirnu foliju i držati 3 dana prije zaleđivanja.
Da napravite glazuru, tucite maslac dok ne postane glatka smjesa električnom pjenjačom. Dodajte polovicu šećera, lopaticom sjedinite smjesu (to će vam pomoći spriječiti oblak šećera), a zatim ponovno umutite. Dodajte preostali šećer u prahu, krem ??sir i koricu limuna, ponovno zgnječite, pa ponovno umutite dok ne postane glatko.
Slažite torte na postolje za torte s puno slaga između svakog sloja. Većinu preostalog šlaga nagomilajte na vrh, a zatim ga nožem rasporedite po vrhu i dolje sa strane, prekrivajući tortu (ne brinite se izgleda li previše savršeno). Na kraj dodajte završnu glazuru i njome prekrijte sve mrlje na kojima kolač proviruje. Ukrasite svježim cvijećem.