uključenost u zajednicu

Korisnici Labinskog centra za inkluziju svakodnevno uživaju na moru

| Autor: Branko Biočić
(Snimio Branko Biočić)

(Snimio Branko Biočić)


Blaženka Gerović, voditeljica Centra za inkluziju Labin koji postoji već 15 godina svakodnevno ovoga ljeta kombijem vozi desetak korisnika Centra na kupanje u Rabac. Krenuli su još 15. lipnja i namjeravaju uživati u moru dok im vrijeme dozvoli.

- Dolazimo na plažu Maslinica i ovdje smo svakoga dana od 8 do 12 sati i zatim idemo kući. Kupamo se, radimo vježbe u vodi, igramo se s loptom, radimo i vježbe na plaži, vozimo se vlakićem, idemo zajedno i na sladoled. Donesemo im marendu pa tu i marendamo. Uživaju, svi su zadovoljni i svi su ovdje za to vrijeme naučili plivati. Za njih i za nas to znači puno, socijalizacija, uključenost u zajednicu, a to je i glavni cilj. Važno je i da se znaju ponašati na plaži i u moru i da nauče plivati. Sve su naučili, stvarno.

(Snimio Branko Biočić)(Snimio Branko Biočić)

Posebno moram pohvaliti koncesionara na plaži Nikolu Benazića koji nam je bez naknade omogućio korištenje ležaljki i suncobrana na čemu mu zahvaljujemo. Nakon ovoga vraćamo se u naše prostore, kreću pripreme za novogodišnje praznike, radit ćemo čestitke i novogodišnje ukrase, rekla je Blaženka Gerović, voditeljica labinskog Centra za inkluziju kojeg su osnovale Eni Modrušan, tadašnja gradska pročelnica te Jadranka Tomac i Danica Davidović čiji su sinovi Željko i Dalibor korisnici Centra. Danica Davidović, Daliborova majka, priključuje se akcijama Centra pa s njima odlazi i na plažu u Rabac

- Ja im se rijetko pridružim, volim biti s njima, a vole me i djeca. Volim ići na more i kad god stignem idem s njima. Osjećam se super, s njima sam od početka jer sam jedna od osnivačica Centra. Mom sinu fali to, sada su bili na godišnjem pa je brojao dane kada će krenuti, njemu je dosadno. Ovdje ima društvo iako su samo on i Željko muški, ali on se više druži s curama više nego sa Željkom. On zadovoljan i sretan, a ja još sretnija, rekla je Danica Davidović.


Podijeli: Facebook Twiter