proslava Dana grada Rovinja

Najavljena humanitarna manifestacija "Od punte do punte - morem i kopnom"

| Autor: Glas Istre
(Sportka zajednica Rovinj)

(Sportka zajednica Rovinj)


U subotu, 21. rujna, na lokaciji kod rovinjskog beach bara »Comeback« u uvali Ruia, održat će se sportsko edukativna i humanitarna manifestacija »Od punte do punte morem i kopnom« u povodu proslave Dana grada Rovinja i blagdana Svete Eufemije.

Ova sportska manifestacija je prije svega sportsko-edukativnog karaktera, nije natjecateljskog karaktera već je učesnicima cilj »dotaknuti« svaki rt tog ovog iznimnog dijela obale, usporavajući ili ubrzavajući kako bi istodobno stigli u Rovinj i kopnom i morem. Ono što sam taj projekt čini atraktivnim jesu sami učesnici manifestacije: plivači i batane na jedra s morskog dijela obale, a trkači i biciklisti duž kopnenog dijela obale. U sklopu manifestacije u suradnji sa Crvenom križem održat će se humanitarna akcija »Pomognimo Mihaelu da prohoda – Aiutiamo Mihael a camminare«.

Cilj humanitarne akcije je omogućiti jedanaestogodišnjem Mihaelu odlazak na neurorehabilitacijske robotske terapije koje su presudne za njegov daljnji razvoj i jedina mogućnost da Mihael prohoda. Poznati rovinjski ugostitelj ponudit će hranu i piće svim sudionicima i posjetiteljima,a veselo okruženje upotpunit će mladi rovinjski bend »Sun set«. U slučaju lošeg vremena manifestacija će se održati u nedjelju, 22.rujna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter