kontaktirali smo vodovod

HALO GLAS ISTRE: "Uz račune za vodu dobili smo i upozorenje za neovlašteno priključenje oborinskih voda". Evo o čemu se radi

| Autor: Tea Tidić
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


U redakciju Glasa Istre javilo se nekoliko čitatelja da su uz račune za vodu dobili i upozorenje o neovlaštenom priključenju oborinskih voda na sustav javne sanitarne odvodnje.

- Izvršenom kontrolom na sustavu sanitarne javne odvodnje na području Grada Pule, Grada Vodnjana i Općine Fažana, stručna služba isporučitelja vodnih usluga Vodovod Pula d.o.o. utvrdila je sljedeće: na sustav sanitarne odvodnje neovlašteno su priključene i oborinske vode, što je zabranjeno sukladno pozitivnim propisima.

Zbog toga dolazi do ugroze sustava sanitarne odvodnje, što rezultira izlijetanjem lijevano-željeznih poklopaca na revizijskim oknima u prometnicama i u zelenim površinama, plavljenjem kućnih priključaka u niskim zonama kao i plavljenja Uređaja za pročišćavanje otpadnih voda na Valkanama i u Peroju, uključujući i pripadajuće crpne stanice, navodi se u upozorenju koje se građani dobili uz račune iz Vodovoda Pula.

Također, tu se navodi i: »Upozoravam Vas da izvršite odspajanje oborinskih voda sa sustava sanitarne odvodnje u roku od 15 dana od dana zaprimanja ovog upozorenja. Ukoliko se oborinske vode ne odspoje u unaprijed navedenom roku, isporučitelj vodnih usluga Vodovod Pula d.o.o. bit će prisiljen poduzeti sve potrebne zakonom propisane mjere u cilju zaštite sustava sanitarne odvodnje od ugroze. Ukoliko ste u međuvremenu odspojili vaše oborinske vode, zanemarite ovo upozorenje«.

U potrazi za odgovorom na brojne upite čitatelja, upitali smo o čemu se radi, te je li svim potrošačima tj. korisnicima usluga Vodovoda Pula dostavljen isti dokument ili samo onima kod kojih je evidentiran problem, te što trebaju činiti građani koji su dobili ovo upozorenje.

- Predmetna obavijest dostavljena je svim korisnicima naših usluga, zajedno s računom za mjesec lipanj 2024. godine. Obavijest je objavljena na web stranicama Vodovoda Pula, Grada Pule, Grada Vodnjana i Općine Fažana. Cilj obavijesti je prvenstveno upozoravajućeg karaktera, a odnosi se na građevine koje su neovlašteno priključile oborinske vode na sustav javne odvodnje.

Zbog navedenog razloga, dolazi do ugroze sustava sanitarne odvodnje, što rezultira izlijetanjem lijevano-željeznih poklopaca na revizijskim oknima u prometnicama i u zelenim površinama, pljavljenjem kućnih priključaka u niskim zonama kao i plavljenjem uređaja za pročišćavanje otpadnih voda na Valkanama i u Peroju, uključujući i pripadajuće crpne stanice, pojasnio je nam je Edo Krajcar, direktor Vodovoda Pula d.o.o

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter