VREMENSKA PROGNOZA ZA ISTRU

Dolazi kraj toplinskom valu, pripremite se za neverine

| Autor: Glas Istre
(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)

(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)


I u nedjelju još posvuda vruće, uz sve češću pljuskove i grmljavinu, ponegdje i olujno nevrijeme. Od ponedjeljka promjenjivo i svježije, lokalno uz obilnu kišu, javlja HRT.

Zbog velike promjene vremena i mjestimičnih olujnih nevremena DHMZ je objavio i posebno priopćenje.

Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing.: "Prvi dio nedjelje u Slavoniji, Baranji i Srijemu proteći uz pretežno sunčano vrijeme. Poslijepodne i navečer uz umjeren do jak razvoj oblaka mjestimice pljuskovi i grmljavina, lokalno izraženiji. Bit će vruće i sparno, uz temperaturu oko 35 °C.

I u središnjoj Hrvatskoj vruće, prijepodne i većinom sunčano. Od sredine dana promjenjiva naoblaka, a uz jači razvoj oblaka lokalno su mogući pljuskovi i grmljavina, mjestimice izraženiji, praćeni jakim vjetrom.

Uz promjenjivu naoblaku još u nedjelju vruće i na zapadu Hrvatske. Pritom u Gorskom kotaru i Lici vjerojatnost za lokalne pljuskove i grmljavinu raste od sredine dana. Na sjevernom Jadranu već ujutro može biti ponekog pljuska, osobito u Istri, a u drugom dijelu dana i u noći na ponedjeljak pljuskovi i grmljavina bit će mjestimice izraženi, praćeni jakim, na udare olujnim vjetrom.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije sunčanije prijepodne, a poslijepodne i osobito navečer te u noći lokalno izraženi pljuskovi i grmljavina, praćeni prolazno jakim sjeverozapadnim i jugozapadnim vjetrom. Bit će vruće uz temperaturu između 33 i 35 °C.

Na jugu Hrvatske ujutro vrlo toplo, danju vruće uz pretežno sunčano prijepodne. Poslijepodne i navečer raste vjerojatnost za lokalne pljuskove i grmljavinu, mjestimice izraženije. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni, a more malo do umjereno valovito."

IstraMetova trodnevna prognoza

NEDJELJA - Djelomice sunčano vrijeme, ali tijekom dana i sve nestabilnije vrijeme uz mjestimičnu kišu, pljuskove i grmljavinu, dok su na moru mogući jači neverini. Glavnina pogoršanja vremena stiže navečer i u noći na ponedjeljak. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, navečer će naglo ojačati, a na dijelu područja okrenuti na zapadnjak. Jutarnje temperature zraka od 19 do 25 °C, dnevne vrijednosti između 28 i 32 °C.

PONEDJELJAK - Pretežno oblačno i vrlo nestabilno vrijeme uz mjestimičnu kišu, a mogući su i grmljavinski pljuskovi uz obilnije oborine. Zapuhat će prolazno umjerena i jaka bura, kasno navečer na dijelu područja ponovno će okrenuti na jugo. Jutarnje temperature zraka od 18 do 22 °C, dnevne vrijednosti između 25 i 28 °C.

UTORAK - Djelomice sunčano, ali i dalje nestabilno vrijeme uz mogućnost mjestimične kiše, ponajviše u gorju. Puhat će slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak. Jutarnje temperature zraka od 19 do 23 °C, dnevne vrijednosti između 28 i 30 °C.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter