NOGOMETNI KLUB NA GALIŽANSKOJ NOĆI PROSLAVIO 70. OBLJETNICU

Ivan Zak i Galižana u subotu su pjevali zajedno


Mnoštvo koje se u subotu navečer okupilo na rukometnom igralištu u Galižani, posebno oni mlađe generacije, jedva su dočekali da se Ivan Zak popne na pozornicu. Ljubitelji zabavne glazbe radi njega su potegnuli i iz Pule i mnogih drugih okolnih mjesta, čemu je svjedočilo ne samo ispunjeno igralište i dvorište Circola, već i pretijesne galižanske ulice za sve pristigle automobile.

U sklopu Galižanske noći Zak je pred zahvalnom publikom izveo niz svojih hitova, a publika je, pjevajući s njim uglas, pokazala da ih itekako voli i sluša. Otpjevao je i neke od pjesama legendarnih hrvatskih pjevača, kao što su Mišo Kovač i Oliver Dragojević. Za podizanje atmosfere uoči Zakovog nastupa pobrinuo se Riballta Band.

A Galižanskom noći, kojoj se ove godine odazvao izuzetno velik broj posjetitelja, Nogometni klub Galižana zapravo proslavlja svoj 70. rođendan. Ujedno je to prva u nizu triju velikih ljetnih manifestacija u Galižani - u kolovozu još slijede Degustacija tradicionalnih jela Galižane te neizbježna Fešta od puži. A baš u duhu velike proslave odlučili su galižanski nogometaši, u suradnji s Gradom Vodnjanom, u svoje mjesto dovesti jedno od trenutno jačih imena hrvatske glazbene scene.

Uz obljetnicu NK Galižane, ove se godine slavi i godišnjica Zajednice Talijana "Armando Capolicchio" - oboje su osnovani 1948. i ovog ljeta na slavljeničkoj torti pušu isti broj svjećica, 70. Proslava ZT-a doći će pak do izražaja glasovitom Feštom od puži (Festa della cioche) 15. kolovoza, dok je manifestacija Degustacija tradicionalnih jela, na kojoj će se također moći kušati ovi lokalni specijaliteti, na rasporedu već ovog petka, 3. kolovoza. (Z. STRAHINJA)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter