svaka čast!

FOTO / U Tunarici provedena eko akcija. Izvađeno 680 kilograma otpada

| Autor: Branko Biočić
(Foto: TZ Raša)

(Foto: TZ Raša)


 U Tunarici je uspješno provedena eko akcija čišćenja podmorja i priobalja. Ova važna inicijativa organizirana je od strane ronilačkog kluba DPA »Rabac« uz pokroviteljstvo Turističke zajednice općine Raša.

(Foto: TZ Raša)(Foto: TZ Raša)

(Foto: TZ Raša)(Foto: TZ Raša)

U akciji su sudjelovali volonteri Crvenog križa Labin, Društvo za podvodne djelatnosti i športski ribolov Poreč, Ronilački klub Ugor Vrsar, te Turistička zajednica općine Raša.

Ronioci su čistili potez od stare rive prema plaži u uvali, te do nove rive na suprotnoj strani, a volonteri Crvenog križa Labin čistili su priobalje i pomogli u izvlačenju vreća iz mora u cijeloj uvali. Tijekom akcije prikupljeno je impresivnih 680 kilograma različitog otpada, uključujući plastiku, staklo, metal i druge vrste smeća.

(Foto: TZ Raša)(Foto: TZ Raša)

(Foto: TZ Raša)(Foto: TZ Raša)

Nakon uspješno obavljene akcije, Valamar je osigurao topli obrok za sve sudionike. Cilj akcije bio je ukloniti otpad i zagađenje iz morskog okoliša kako bi se očuvalo zdravlje mora, informirati i educirati sve ljubitelje mora o važnosti zaštite okoliša i očuvanja prirode, te osigurati pravilno zbrinjavanje prikupljenog otpada, umjesto bacanja u more ili prirodu.

(Foto: TZ Raša)(Foto: TZ Raša)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter